Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEEN HOOGGESPANNEN VERWACHTINGEN

Morgen is het zo ver.
Dan gaan A. en ik naar Amersfoort, om kennis te maken met de school waar het patatje waarschijnlijk volgend jaar naartoe gaat. Weken geleden heb ik die afspraak al gemaakt, met als voornaamste doel: geruststelling.

Ik weet al precies wat ik hoop te zien en te ervaren. Om te beginnen: een vlekkeloze rit naar Amersfoort, zonder files en met haast geen stoplichten, waarna wij tegen elkaar zeggen: 'Goh, dat hele Amersfoort is eigenlijk om de hoek.' Dan zien wij: een leuk, lieflijk en kleurig schoolgebouwtje met dito speelplein waarop vooral veel schommels en glijbanen staan. (Is het patatje dol op.) En geen klimdingen. (Valt het patatje steeds uit.)
Dan gaan we naar binnen. Daar wil ik een gezellige chaos zien. De kans daarop is overigens klein, want er komen wel meer autistjes op die school en autisten gedijen het best in tamelijk kale omgevingen, maar goed, het gaat nou even om mij in deze fantasie en niet om die autistjes. Vervolgens komt er iemand op ons af met een uitgestoken hand. Een blonde juf lijkt me wel wat. Leuke, warme, vrolijke vrouw die enorm veel empathie uitstraalt. Echt dat je denkt: daar wil ik bij op schoot en dat mag ik ook vast wel als ik haar heel lief aankijk. We gaan praten. En dat verloopt heel aangenaam. En dan mogen we ook nog in de klas kijken. En daar zie ik louter blije kindergezichten. Aan de muur hangen leuke kerstknutsels en ergens in een hoek zie ik een cd-speler en een rijtje cd's en de juf zegt dat er tijdens het knutselen muziek mag worden gedraaid. (Het patatje is dol op muziek.) De juf zegt tot slot dat ze zich enorm verheugt op de komst van het patatje en maakt dan ook nog een compliment over de fantastische kleur rood van mijn haar. Waarna wij vrolijk in de auto stappen en in een vloek en een zucht weer thuis zijn, want het is eigenlijk een kippe-eindje, dat hele Amersfoort.

Morgen gaan we het beleven mensen.
Ik ga het geheel open tegemoet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment