Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MEDIUM MISSERS

Er kan heel veel misgaan bij het mediummen.
Zo gaf ik dinsdag een consult aan een mevrouw. Ze gaf aan dat er iemand was overleden waar ze graag contact mee wilde. Ik voelde dat het ging om haar man. Dat bleek te kloppen. (Op zo'n moment veeg je als medium toch al even het zweet van je voorhoofd en zeg je tegen jezelf: oke, we zitten op de goede weg, ga zo door.) Vervolgens liet de overleden man me zijn trouwring zien. Ik zei dat ook: "Hij laat me zijn trouwring zien."
De vrouw raakte geëmotioneerd.
"Kan hij alsjeblieft vertellen waar dat ding ligt?"
Ze was hem kwijt.
Oh dear.
Ik voelde de druk.
Altijd lastig.
Ik probeerde me te focussen op wat de man aangaf, maar het lukte me niet. Ik voelde alleen het enorme belang dat ik erachter zou komen waar die ring lag. Want dat was natuurlijk ontzettend belangrijk voor die vrouw. Ze gaf aan dat ze bang was dat het ding zoek was geraakt toen de verpleging het bed van haar man verschoonde. Ik probeerde mezelf rustig te maken. Concentreerde me weer op de man. Ik voelde heel sterk: die ring is niet weg. Dat kon ik dus zeggen.
"Uw man zegt dat de ring niet weg is."
"Maar waar is-ie dan!", vroeg de vrouw wanhopig.
O, weer die druk. Kom op Jan, dealen ermee, zei ik tegen mezelf. Maar het lukte me niet en mijn hoofd kwam ertussen. Ik zag nachtkastjes, doosjes, laadjes, kluizen. Maar het waren plaatjes uit mijn eigen hoofd en niet afkomstig van de overleden man. Ik kwam er niet uit.
De rest van het consult was wel goed en ik voelde hoe ik het nieuwe contact tussen deze man en zijn vrouw tot stand kon brengen, wat toch heel waardevol bleek.

De dag erna werd ik opgebeld door de vrouw.
"Ik heb hem gevonden!"
"Nee!", riep ik.
"Heel gek", zei ze. "Ik ging toch nog een keer zoeken en ineens - ik weet niet waarom - maar ik dacht: ik moet achter de verwarming kijken. En daar, onder allemaal stof, daar lag hij!"
"Nou zeg", zei ik. "Het lijkt wel alsof..."
"Ja", zei ze. "Dat dacht ik ook. Alsof hij dacht: en nou even geen gezeur: die ring ligt er gewoon en wel daar!"

Er kan heel veel misgaan bij het mediummen.
Maar gelukkig is er dan altijd nog 'de andere kant'.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments