Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WEG IJK-VVD'ER

We hadden het er vandaag nog over op de redactie: dikke, beroemde vrouwen. En hoe irritant het is als die ineens dun worden. Ik denk aan een Kate Winslet, die altijd 'vol' was, en nu niet meer. Of dat ene beroemde fotomodel dat altijd maat 42 was (tevens dochter van een beroemd iemand, kom, hoe heet ze ook alweer). Nou NIW, die dikke dus, maar dat kun je niet meer zeggen, want nou is ze ineens dun.
Heel verwarrend en heel irritant.

Zo heb ik een ex.
Eentje maar, want ik ben een heel net meisje.
Die ex was, in de tijd dat het nog aan was tussen ons, een echte corpsbal, u weet wel, met ontgroeningen en 'zooien' en heel veel gebral met heel veel bier. Hij was ook een ont-zet-tende VVD'er. Dat werkte niet tussen ons, want ik ben vergeleken bij hem een extreem progressief meisje.
Toen het uit was heb ik gezworen nooit meer iets met een VVD'er te beginnen. En iedere keer als er ook maar iets op de tv was met de VVD, dacht ik: yek, nee, dat is echt mijn wereldje niet.
Lekker duidelijk en heel overzichtelijk.

NIW, nou komt het bruggetje met de dikke vrouwen, want de ex - J. genaamd - heeft vandaag gereageerd op mijn log. Dat log blijkt hij al een jaar te lezen, wat ik toch wel heel grappig vond. Maar hij schreef dat hij nu werkt voor Artsen zonder grenzen, in Mogadishu. HU?! Artsen zonder grenzen? Mogadishu? Hoe kan ik dat nou rijmen met dat beeld van die ras-VVD-er? Waarom is hij niet gewoon het bedrijfsleven ingegaan? Waarom rijd hij niet in een te dikke auto of bemoeit hij zich niet met die interne machtstrijd rondom Rita Verdonk? Beseft hij dat wel hoe verwarrend dat is, voor mensen van vroeger, zoals ik? Nou ben ik mijn ijk-VVD'er kwijt.

Alles moet gewoon blijven zoals het is.
En iedereen moet blijven zoals hij was.
Maar goed, ik ben in de loop der jaren dan ook een heel conservatief meisje geworden.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments