Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

RIJBEWIJS VERLENGEN

Rijbewijs verlengen.

Ik weet niet of voor u hetzelfde geldt als voor mij, maar als ik die woorden hardop uitspreek, hoor ik er allemaal hele andere woorden doorheen.
Ik hoor dan: ‘nee, dat kan alleen op speciale tijden’. En ik hoor hele lange wachttijden voor het loket, pasfoto-gezeur, ruzie met de gemeente-ambtenaar, extra bijkomende kosten, niet op tijd klaar, stress…

Dat soort dingen.

Dus u begrijpt dat ik vanmorgen helemaal opgetogen en met een heerlijk joepie-gevoel naar het gemeentehuis huppelde voor het verlengen van mijn rijbewijs.
(Ahum.)

Op het gemeentehuis was het heel rustig, dus dat was een meevaller. Er werden twee mensen geholpen, maar die waren al afrondende bewegingen aan het maken, dus het zag ernaar uit dat ik niet eens hoefde te gaan zitten. De beide dienstdoende ambtenaren waren precies tegelijk klaar.
“U mag kiezen!”, zei de man. “Bij mij of bij mijn collega.”
Goh, kiezen. Dat woordje had ik dus niet gehoord in de woordjes ‘rijbewijs verlengen’. Maar ineens werd ik weer alert: dit ging te goed. Hier zat ergens een valkuil. Waarschijnlijk was een van de twee ambtenaren aardig, behulpzaam en voornemens om mij tijdig een nieuw rijbewijs af te geven en de ander dat juist allemaal niet.
Ik checkte ze beiden snel uit. En ik koos voor de vrouw. Een perfecte keuze, want ze keurde mijn pasfoto goed en mijn handtekening ook en ze had zelfs nog een leuke ketting om.

Al met al stond ik al na tien minuten buiten met de belofte dat ik volgende week een nieuw rijbewijs heb. Dus dat ziet er allemaal heel goed uit.
Maar laten we oppassen.
Niet te vroeg juichen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments