Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HAANTJE - KIPPETJE

Tjongejonge, wat is dit een pompeuze man zeg.
En ik HAAT pompeuze mannen!
Kijk 'm nou zitten, met die interessante gebaartjes van 'm.
Bril op, bril af en dan af en toe zo quasi ongeïnteresseerd door het raam kijken, waarna hij ineens weer achterover gaat zitten met z'n armen achter zijn hoofd, zich helemaal breed makend.
Haantjesgedrag.

En dan dat taalgebruik! Hij overweegt, en ik quoot hem nu even letterlijk, hij overweegt dus grondig of een eventuele samenwerking voor hem gunstig in het daglicht zou kunnen staan met het aanzien op een voor beide partijen favorabele uitkomst van de geleverde bijdragen.
Hij kan ook gewoon zeggen: ik ga kijken of ik mee wil werken aan dat artikel van je. Ja toch?
Maar goed, ik heb hem nodig voor een reportage waar ik aan werk, dus ik speel het spel maar mee. Ik heb zelfs een blocnote op schoot genomen waar ik af en toe met een serieus gezicht iets op schrijf, want dit lijkt me zo'n man die het prettig vindt dat iemand zijn teksten vastlegt. In werkelijkheid noteer ik alleen: blablabla.

Nu volgt een heel opschepperig betoog over hoe ze in hun bedrijf met vrouwen omgaan. Dat doen ze natuurlijk heel goed, want deze meneer weet van wanten, dat ik dat wel even heel goed begrijp. Vervolgens wil hij een voorbeeld geven en zegt dit:
"Stel, u wilt hier instromen in deze onderneming. Dan bent u schat ik zo'n 30, 32 jaar en dan..."

De rest van het voorbeeld hoor ik niet meer.
Zegt hij nou 30, 32 jaar?
Ik ben 40!
En hij bedoelt het niet eens vlemerig, want hij is helemaal niet geïnteresseerd in mijn reactie op deze opmerking. Wat een geinige inschatting zeg, 30, 32 jaar. Dat valt me dan weer reuze mee. Ach, eigenlijk is het best een leuke man...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments