Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

9 JAAR ZWANGER

“Hoe is het met je kinderboek?”, vragen mensen me al maanden.
Goeie vraag.
Hoe zou het ermee zijn.

Bo & Bram (zoals het boek heet) zijn nog niet eens geboren, maar ze hebben nu al een enorme geschiedenis. Negen jaar geleden (!) schreef ik ze, tijdens een 3 maanden durend, betaald verlof. Toen begon het grote zoeken naar een vader (uitgever). Ik vond er een, maar die kreeg steeds meer kritiek op ze, die ik als moeder nog kon accepteren totdat de vader erover begon dat de naam van Bram ‘te joods’ was. Toen was het uit tussen de vader en mij.

Ik op zoek naar een nieuwe vader. Die vond ik in Uitgeverij Sjaloom. No need to say dat die niks had tegen de naam Bram. Maar deze vader had weer iets anders, want toen Bo & Bram helemaal af en geïllustreerd bij de drukker lagen, werd het stil. Heel stil. Wat bleek: er was een conflict, tussen de Poolse drukker en de uitgever. En zolang dat niet was opgelost, bleven Bo & Bram als het ware rondzweven in de buik van hun moeder, maar dan in Polen, als u nog begrijpt wat ik bedoel.

NIW, vorige week lag er een brief in de bus. Een contract van de uitgever, met een briefje dat ‘ze eraan komen’. En hoewel me dat na 9 jaar niet zoveel meer zegt, maakte mijn hart toch een klein sprongetje.

Dus even terug naar de vraag: hoe gaat het met Bo & Bram? Antwoord: goed. Ze zijn in Polen, al een half jaar, maar ze komen terug naar Nederland om geboren te worden. En oh, wat zal mama blij zijn als ze ze dan eindelijk eens lekker vast kan houden, na een zwangerschap van maar liefst 9 jaren.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment