Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET REGENT NIET

Het is zaterdagmorgen. Er staat een picknick op het programma ter ere van de vierde verjaardag van het vriendje van de kleine pipo. Ik heb geen zin. Sterker nog: ik kan het eigenlijk niet opbrengen vandaag. Normaal gesproken bel ik dan af, met een smoes, maar dat gaat nu niet. De kleine pipo heeft zich hier de hele week enorm op verheugd, dus er lijkt geen ontkomen aan. Ik vestig mijn laatste hoop op het weer.

Het waait. Nee, het stormt. De straat ligt vol met afgebroken takken. Een mevrouw die haar hond uitlaat, duikt weg in haar kraag terwijl de panden van haar jas haar aan alle kanten geselen. Maar als ik opbel naar de organiserende familie om te vragen 'of het doorgaat', zegt de moeder: 'Het regent niet'.

Nee, het regent niet.

Drie uur later staan we met pakweg vijf gezinnen in dikke jassen op de hei. Bordjes en bekertjes vliegen rond. Er staat te veel wind voor de meegenomen vlieger. Ik leg mijn handen om mijn bekertje warme thee.

De moeder houdt de moed erin: 'Wie wil er wat aubergine-moes?' Dan kijkt ze naar de boomklimmende en rondrennende kinderen. 'De kinderen hebben het reuze naar hun zin', stelt ze vast. 'En: het regent niet.'

Nee, het regent niet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments