Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LEKKER GEZELLIG ONDER ONS

Ik vind de landelijke radio al een tijdje niks meer aan. Welke zender je ook opzet, het is altijd hetzelfde: presentator met sidekick draait muziek uit de eighties and nineties. Alles lekker voorgeformateerd, uitgekauwd en vooral niet te onderscheidend.

Nee, dan de radioshow van omroepblad-collega's Irma en Florine op de Amsterdamse zender Salto. Ik bedoel: welk vrouwelijk dj-duo opent nou een radioshow met dat afgrijselijke Smack my bitch up, om daarna - zonder er verder een woord aan te wijden - vrolijk een plaat op te zetten met de opbeurende titel Big girls, you are beautiful. Het was überhaupt mazzel dat er muziek was vanavond, want vorige week had Irma haar cd's thuis laten liggen, wat ook uitgebreid werd besproken in de uitzending. Maar goed, Florine verzorgt elke week een uittip waar 9 van de 10 keer geen kaartjes meer voor te krijgen zijn, dus die doet ook een aardige duit in het amateuristische zakje. En dan is er nog Shownieuws van Irma, met een bijbehorende plaat. Maar meestal ontbreekt of het nieuws, of de plaat en valt dit item ook in het water. In dat geval zegt Florine troostend: "Geeft niks Irma, anders was het vast toch weer over Britney Spears gegaan." Waardoor je als luisteraar heel opgelucht achterblijft. En dan is er nog het belspel, waarop nooit wordt gebeld. Behalve vanavond, maar toen was Florine te laat met opnemen.

Nou ja, u voelt 'm al: niks voorgeproduceerds aan, maar gewoon een geestig programma van twee ... meiden. (Daar dreigde bijna dat erge woordje 'spontane' te vallen, maar ik hield me nog net in, zag u dat?)

Het enige waar ik nu nog op hoop is dat mensen dit niet massaal gaan lezen en dan massaal gaan luisteren naar Irma en Florine en massaal gaan bellen naar het belspel, waarna Irma zich genoodzaakt ziet om shownieuwtjes over Britney Spears te gaan verzorgen en Florine's uit-tip voortaan mede mogelijke gemaakt wordt door Online Ticketservice, voor al uw uitgaansplezier.

Maar u leest dit niet massaal, dus niks aan de hand.
We houden het gewoon lekker gezellig onder ons.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments