Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ROOOOOOOXANNE!

police


Ze waren in Nederland: The Police.
En ik had een kaartje.
En zo kwam het dat ik gisteravond in een bomvolle Arena zat. De zaal bruiste. Eigenlijk was de pret al begonnen tijdens het lopen naar de Arena, temidden van al die andere jongens en meisjes van 40. Want we waren nog niks veranderd hoor. Police-fans herken je niet aan hun T-shirts of dat soort uiterlijke fratsen. Je ziet het aan iets subtielerigs. Iets Policerigs, zal ik maar zeggen. En dat Policerige waren we allemaal nog niet kwijtgeraakt, gelukkig.

Meteen bij opkomst van Sting, Stewart en Andy was het kippenvel. Het bruisen van de zaal ging over in kolken. Men was zo blij dat ze weer terug waren! En daar werden zij dan weer ontzettend blij van.
De show begon en hij stond als een huis. Het charisma van Sting was nog even groot. Hij stond met een grote grijns te spelen. En Stewart had gewoon weer lekker zijn zweetband om en zat met diezelfde maffe, intense houding achter zijn drumstel. Oh en over het geluid viel niets te klagen dit keer, althans, niet in vak 422, rij 1, stoel 160. Ik had het gevoel midden IN de muziek te zitten. En boy, wat een goed gevoel was dat zeg. Alle teksten van alle nummers kon ik nog meezingen. En ik had niet eens geoefend. Ze zaten gewoon in mijn genen gebrand, zoals dat kan gebeuren met muziek die je hoort als je jong bent.

En toen ik dacht dat ik niet gelukkiger kon worden, bedacht ik dit: ervan uitgaande dat een mens 24 miljoen zuurstof molekulen per minuut in- en uitademt. En gezien het feit dat de luchtcirculatie in de Arena prima was, kan het niet anders of ik heb dezelfde lucht in- en uitgeademd als die van de mannen die mijn tienerjaren zoveel kleur hebben gegeven.

Een zeer gelukzalige gedachte.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments