Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DANKZIJ DE KONINGIN

Ik zit op de fiets naar mijn werk.
En ik kom maar heel langzaam vooruit.
Dat komt door de kou, de wind, de regen, maar vooral door de vreselijke nacht die achter me ligt. De zoveelste op rij. Dit keer was ook nog die arme pipo ziek. Hij stond over te geven op de gang. En ik ging weer van allergie-aanval naar allergie-aanval waartegen geen enkel medicijn meer lijkt te helpen.
Kortom: ik ben kapot, brak en ont-zet-tend zielig.

En zo fiets ik voort, door die striemende regen en die ijzige wind. En ik vind het oneerlijk en gemeen en onmenselijk eigenlijk ook wel. Want hoe kan ik me nou concentreren in deze toestand. Hoe moet ik straks de scherpe en oplettende eindredactrice zijn die alle foutjes eruithaalt. Ik zou het echt niet weten.

We naderen het laatste stoplicht van de route. Het bedrijvenpark doemt al op in de verte. En ik besef dat als ik straks in deze toestand achter de computer ga zitten, dat het dan ook echt niks wordt vandaag. Er moet dus een change of mood komen.

Ik weet niet waarom, maar ineens moet ik denken aan de koningin. Die staat vast ook wel eens op met een k**-gevoel. Ze kijkt in de spiegel en ziet zorgenrimpels. En dan dat haar dat alle kanten op staat! Ze kijkt in haar agenda. Gadverdamme: om 10.00 uur in Wijk bij Duurstede allerlei gejubel aanhoren over een of ander geslaagd integratieproject. Ze zucht en gaat dan aan de slag. Gouden jurk aan, haar in de krultang en een hoedje op. Een boterham met muisjes en dan - hop - de koets in, naar Wijk bij Duurstede...

Koningin Janneke arriveert ondertussen op haar verroeste open koetsje op het bedrijvenpark. Koud, doorweekt en nog steeds doodmoe. Maar om een of andere rare reden gaat het toch alweer een stukje beter.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments