Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE VOORSPELLENDE DROOM: FINALE

Zo kwamen er dus twee stukjes van de droom uit. En dat vond ik best wel heel bijzonder. Al wist ik dat dat derde stukje met psycholoog A. er niet van zou komen. Maar dat gaf niet. Er moest nog verder aan de knop van de tv gedraaid worden en dat was oke.

We gingen naar huis en het integreren van de poes in mijn leven bleek nog een heel proces. Ik voelde dat er van binnen nog steeds een gevecht gaande was tegen dat blijkbaar zeer hardnekkige idee dat ik allergisch ben voor poezen. Zo bleef ik dagenlang mijn handen wassen na het aaien van de poes, die we inmiddels trouwens Saz hadden gedoopt, naar de plaatsnaam van ons vakantiehuis: Sazeray. Ook betrapte ik mezelf erop dat ik soms niet via mijn neus durfde in te ademen als ze vlak bij me op de bank lag uit angst voor een niesaanval. Kortom: het beeld van deze poezenallergie zat heel diep in mijn systeem ingebrand en dat verbaasde me. Het deed me ook afvragen of dat misschien niet voor mijn hele allergie gold.
Ik sprak daarover met een aantal mensen, waaronder N.
N. komt ook bij psycholoog A.
N. sprak, naar aanleiding van een eigen ervaring, over dit verschijnsel met psycholoog A. en voerde daarbij mijn verhaal aan als voorbeeld.
Psycholoog A. zei tegen N. dat hij bezig is met een (voor hem) nieuwe behandelmethode voor de verwerking van diepe indrukken: EMDR genaamd. Hij zei dat in mijn geval mijn allergie wel eens een uiting kon zijn zo'n onverwerkte gebeurtenis en zei tegen N. dat ik hem maar weer eens moest bellen om een afspraak te maken om te kijken of die behandeling misschien effect zou kunnen hebben op mijn allergie.

Kortom: pyscholoog A. zit 'in hetzelfde straatje als de dierenarts die wilde dat ik de poes zou houden'. En: 'hij heeft me 'binnengeroepen.' De droom is uitgekomen. Ik ben aangesloten op het netwerk, ik heb beeld en ik stond, in elk geval die ene nacht, op de juiste zender. Bovendien: er valt nog een bonus te halen: als blijkt dat de behandelwijze van A. mijn allergieprobleem inderdaad zou kunnen oplossen, dan heb ik echt een antwoord op mijn vraag. De jackpot!
Ik ga hem komende week maar eens bellen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments