Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE VOORSPELLENDE DROOM, DEEL 3

De poes bleef komen en de kinderen gingen zich aan haar hechten. Dat was lastig, want ik ben allergisch voor poezen. Dat weet ik sinds mijn zesde of zo, toen ik een zogenaamde krastest heb ondergaan in het ziekenhuis. Daaruit bleek dat ik niet kon tegen de haren van onder andere poezen. Sindsdien mijd ik poezen. Dus een poes in huis halen, zeker in deze allergische tijden, was geen enkele optie.
Helaas, want we zagen hoe bijzonder het patatje met het dier omging. Spelletjes bedenken, lachen en ineens bleek hij ook veel makkelijker te kunnen praten tegen dit dier dan tegen mensen. Daarna kwam die ochtend dat de poes ineens heel erg mank liep. Dat zag er zo zielig en onheilspellend voor haar uit...

"Hoe weet jij eigenlijk zeker dat je nog steeds allergisch bent voor poezen?", vroeg A. "Ik bedoel: die test is al zo lang geleden gedaan."
Ik reageerde geïrriteerd.
"Allergieën verdwijnen heus niet zomaar hoor", snauwde ik.
Maar de vraag bleef wel in mijn hoofd zitten. Ik had al jaren geen poes meer aangeraakt, dus hoe wist ik het zo zeker?
Op een avond zat ik in de tuin. De poes kwam aanlopen. Ze sprong op mijn schoot en ik dacht: ik probeer het gewoon. Het voelde eng, tegennatuurlijk, om iets op te zoeken wat mijn probleem alleen maar zou vergroten. Ik voelde dat ik echt iets moest overwinnen bij mezelf. Maar na 10 minuten aaien, was er nog geen teken van een aanval. Dat was raar. Ik besloot een stap verder te gaan en mijn neus in de vacht van de poes te steken. Dat zou geheid niezen worden. Niet dus. Hu?! Hoe kon dat nou?

Na drie dagen elke dag en avond aaien, durfde ik het aan om het tegen A. te zegggen: ik geloof dat ik het wel aan durf.
(Het klonk nog steeds een beetje aarzelend.)

Van binnen dacht ik: 'ik durf het aan om de poes te integreren in mijn leven.' Ik moest er wel om lachen. Twee van de drie dingen waren 'soort van' uitgekomen. Ik vond dat ik best wel een beetje een voorspellende droom had gehad.

(Morgen deel 4, met het antwoord op de hamvraag... Ja ja, lieve lezers, blijft u vooral aan uw scherm gekluisterd.)
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment