Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE VOORSPELLENDE DROOM, DEEL 2

We gingen op vakantie. Ik ontspande. Het was tijdens onze eerste nacht in het vakantiehuis dat ik me weer eens op mijn vraag concentreerde: mag ik een voorspellende droom over die vreselijke jeuk?

Ik werd die nacht wakker met een sterk gevoel dat er iets bijzonders gebeurd was. Ik dacht: de droom! Wat heb ik gedroomd! Ik ging rechtop zitten en wist het meteen weer: we vonden een poes. Ze was helemaal plat. Ik dacht (dit was dus een gedachte!) dat ze was overreden, maar ze leefde nog wel. Ik twijfelde wat ik moest doen en besloot ermee naar de dierenarts te gaan. Daar werd alles heel ingewikkeld. De dierenarts wilde de poes namelijk alleen behandelen als ik 'haar in mijn leven zou integreren'. Ik begreep niet goed wat hij bedoelde. Moest ik de poes houden? En waarom dan? Ik zag ineens op de deur van de dierenarts een bordje hangen: integrale therapie. Dat verklaarde alles. (Toen ik wakker was niet meer trouwens.) Ik liep naar buiten en ineens zag ik dat de dierenarts in hetzelfde straatje zat (!) als psycholoog A. Die kwam naar buiten en riep me naar binnen.

Ik vond het een rare droom. Ik kon er ook niks mee. Al bleef hij wel bij me hangen de dagen erna.

Het was een dag of wat later toen wij op het terras van ons vakantiehuis zaten te eten en ineens die poes om de hoek kwam aangelopen. Ze was zo mager! Maar ze leek verder niet aangereden of zo. Toch triggerde de poes wel iets. Ik dacht: de rest van de droom is onzin, maar dit stukje is in elk geval uitgekomen. Ach, het is een start. Ze was verder gezond, dus de dierenarts kwam niet in beeld, laat staan psycholoog A., bij wie ik helemaal niet meer in behandeling ben. Dus.

(morgen deel 3. En er is ook nog een deel 4!)
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments