Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE VOORSPELLENDE DROOM

Over dit logje heb ik een paar dagen getwijfeld. Zou ik het doen of zou ik het niet doen? Dat vraag ik me wel vaker af en meestal gaat zo'n logje dan niet door. Dit keer post ik hem toch. Omdat ik steeds vaker van mensen hoor dat ze dit soort ervaringen graag lezen. En voor mezelf omdat ik dit graag met u deel.

Het begon zo: ik kijk wel eens naar Medium, op vrijdagavond, op Net 5. Nou weet ik dat dat medium, die Allison DuBois, ook echt bestaat en dat ze ook echt voor de FBI werkt en van die voorspellende dromen heeft. En dat wilde ik nou ook! Voorspellende dromen leken me cool. Maar dan niet over criminaliteit, zoals bij Allison, want criminaliteit vind ik eng. Nee, ik wilde een voorspellende droom over een persoonlijk onderwerp. Maar: hoe pak je zoiets aan?

Mediumdocent Paul Jaoobs hamert er bij ons, leerlingen, altijd op dat als je je wilt ontwikkelen als medium, dat je dat dan concrete vragen moet stellen aan de geestenwereld - door mij meestal aangeduid als 'de jongens' omdat ik dat gezelliger vind klinken.

Tijdens een meditatie besloot ik het 'de jongens' dan ook maar gewoon te vragen: hoe krijg ik een voorspellende droom? 'De jongens' brachten me naar 'een communicatiecentrum', wat me heel logisch leek. Maar tot mijn verbazing kwam ik daar terecht bij een nogal nerd-achtige man. En die begon een heel technisch verhaal over hoe het werkte, wat ik echt niet kon volgen. Toen ik dat aangaf, legde hij het meer uit in Jip en Janneke-taal, met plaatjes.
Plaatje 1 was een tv zonder beeld.
Plaatje 2 was een tv die werd aangesloten op een kabel, maar die alleen ruis gaf.
Plaatje 3 was draaien aan een knop, zodat de tv beeld ging geven; eerst nog een beetje half en scheef, maar na een tijdje was het scherp en helder. En uiteindelijk kwam de tv ook op 'de juiste zender'.

Oke, dat begreep ik wel.

Vanaf dat moment concentreerde ik me elke avond voor het slapengaan op het beeld dat ik een tv was die aangesloten wilde worden op een netwerk. Ik stelde me erop in dat ik beelden zou ontvangen. En ook heldere beelden. En 'de juiste zender' zou mij dan antwoord geven op de vraag: hoe kom ik af van de allergie waar ik de laatste maanden weer zo ontzettend veel last van heb?

Weken gingen voorbij zonder voorspellende droom. Het viel me wel op dat ik hele levendige dromen had. En ik hield het er maar op dat er in elk geval aansluiting was en dat het draaien aan de knop bezig was. Maar mijn aandacht voor het onderwerp werd minder en de laatste weken voor de vakantie vroeg ik helemaal geen voorspellende droom meer aan.

(Morgen meer. Ja mensen, dit wordt een mini-serie, met cliffhangers. Spannend!)
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments