Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAT DOEN ZE MET JORGO

Jorgo

Het is zo'n gedenksteen, zoals je wel vaker ziet. Hij is voor Jorgo, die nog geen 25 is geworden. En ik fiets vaak langs deze plek, op weg naar mijn werk.

Nabestaanden houden de gedenkplek, die trouwens achter een hek ligt, wat het niet simpeler maakt, maar niettemin, ze houden hem toch aardig bij. Vaak staan er nieuwe kaarsen op, of er liggen nieuwe bloemen. Al hebben ze de laatste jaren wel gekozen voor plastic in plaats van echt.

Waarschijnlijk is Jorgo ergens daar op die plek uit de bocht gevlogen. Je zou denken: wat maakt het uit waar iemand de bocht uitvliegt, maar in dit geval maakt dat zeker uit. Want: het Mediapark zeurt al jaren om meer toegangswegen. Eerst wilden ze die dwars over de hei. Daar heeft de hei-lobby godzijdank een stokje voor weten te steken. (Ik heb ook nog mijn handtekening gezet.) En nu lijkt het erop dat ze gewoon de bestaande weg gaan verbreden. Precies daar waar Jorgo de bocht uitvloog.

Overal om deze plek heen zijn al bomen gekapt. Er lopen mannen in oranje hempjes en graafmachines staan gereed. Maar: om de gedenksteen van Jorgo stond vanochtend ineens een hek. Waarom een hek? Gaan ze Jorgo sparen? Maar dan raast straks het verkeer over hem heen. Gaan ze hem verhuizen? Maar waarheen dan? En kan dat zomaar? Die vraag hield me bezig.

Ik las laatst in de lokale krant een interview met de mevrouw van de hei-lobby die destijds zo gevochten heeft tegen 'Het Mediapark'.
"Ze gaan over lijken", zei ze in dat verhaal.
Dat leek me wat overdreven.
Maar zo te zien heeft ze toch gelijk.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments