Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HOOPVOL

Ik loop hard op straat. Verderop wandelt een vrouw met haar hond. De hond poept, ze pakt een plastic zakje uit haar jaszak en pakt de poep op.
Ik glimlach. Een jaar of tien geleden werd er nog flink geklaagd over hondenpoep. Als je toen tegen me had gezegd: over tien jaar nemen de mensen hun hondenpoep mee naar huis, had ik het niet geloofd.

Dat stemt hoopvol.

Vorige week, tijdens Al Gore's Live Earth, hoorde ik tijdens een discussie op tv Sophie Hilbrand zeggen: ‘Vroeger rookte iedereen en iedereen zat met drank op achter het stuur. Die dingen hebben we ook kunnen veranderen, dus waarom dan niet onze houding t.a.v. het milieu.’
Daar had ze gelijk in.
Ook zo'n hoopvolle gedachte.

Ondertussen loopt de mevrouw met de hond richting een boom die op de stoep is geplant. Ze buigt zich over zo'n plastic pijp die lucht moet geven aan de boomwortels. En daar gooit ze, tot mijn verbijstering, het zakje hondenpoep in. Ik haal haar in op dat moment en kijk haar stomverbaasd aan.
"Daar zijn ze voor bedoeld hoor", zegt de vrouw verdedigend.
Ik zie aan haar gezicht dat ze het nog meent ook.
"Nee", zeg ik. "Daar zijn ze niet voor bedoeld."
"Oh en waarom denk je dan dat ze precies daar zitten?", zegt de vrouw.
"Voor de boomwortels", zeg ik.
"Nee, voor de hondenpoep", zegt ze.

Ik loop maar door. Want het is duidelijk dat ze heilig gelooft in dit door haar zelf-verzonnen hondenpoep-afvoer-systeem. En ik kan er ook nog wel wel om lachen. Maar erg hoopvol stemt dit dan weer niet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments