Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE KEKKE TUINSET EN DE WET VAN JAN DES BOUVRIE

Wij hebben een lieve, maar bescheiden tuin. En de weinige ruimte die we hebben, wordt gevuld met: bloemen, een stukje gras, een terras, een vijver, een aalbessenstruik, een vijg en een druif, een zandbak, een enorme conifeer en het clubhuis van de geheime club van de pipo.
Vol is vol, zo dacht ik.
Maar dit voorjaar zag ik bij een tuincentrum zo’n hippe loungeset. Gemaakt van zwart nep-pitriet en met limoengroene kussens. Jeetje zeg, dat vond ik wat, een loungeset. Ik besloot, een beetje impulsief, om aan iedereen die niet wist wat-ie voor mijn 40ste verjaardag moest geven, een bijdrage te vragen voor deze kekke tuinset.

Dus dat deden mensen ook. En best behoorlijk gul, zodat ik met een volle enveloppe naar het tuincentrum kon. Daar aangekomen schrok ik toch een beetje. De kekke tuinset was ineens veel groter dan ik me herinnerde. A. ging eens een beetje meten.
“Het past echt nèt”, zei hij.
“Maar kunnen we dan nog lopen over het terras?”, vroeg ik.
“Waarom wil je daar lopen?”, vroeg A. “Het is een terras. Je moet erop zitten.”
Daar had-ie een punt, maar toch, werd het niet te propperig allemaal? Aan de andere kant herinnerde ik me een wet van Jan de Bouvrie die hij eens in een interieurprogramma uitsprak: als je een klein huis hebt, moet je er juist grote dingen in zetten, want dan oogt de ruimte meteen ook groter.

Lang verhaal kort: wij bestellen die tuinset en vandaag werd hij afgeleverd. A. bouwde hem op en inderdaad: het paste nèt. Maar dan ook echt net. En er kan niet meer gelopen worden op het terras. Maar dat maakt niet uit, want op een terras moet je zitten. In je kekke tuinset. En overmorgen komt de zon, dus…

Maar die wet van Jan des Bouvrie gaat volgens mij in dit geval niet op. Misschien is het een interieurwet en geldt-ie niet exterieur?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments