Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LELIJKE VROUWEN

Vanmorgen zag ik er weer een toen ik naar mijn werk fietste: een ontzettend lelijke vrouw. Dit specifieke geval was vierkant gebouwd, had pluizig haar, 40 kilo overgewicht en ze droeg een ouderwetse, vierkante bril. Het geheel was afgemaakt met een windjack, wat haar vierkante vorm nog eens extra benadrukte. Qua styling had ze het ook duidelijk helemaal opgegeven om er nog iets van te maken.

Nu denkt u dat ik een hekel heb aan ontzettend lelijke vrouwen. En dat is ook zo. Tenminste, ten dele. Ik heb een hekel aan vrijwillige lelijkheid. Als die vrouw een lange jas koopt, in plaats van een windjack, en als ze iets leuks laat doen bij de kapper en een lippestiftje gebruikt, dan ziet ze er al een stuk leuker uit en vormt daarmee ook een veel leuker uitzicht voor mij en voor de rest van de wereld. Dan zal ze zien dat de rest van de wereld ook veel aardiger tegen haar zal doen en daarvan wordt zij dan weer happier en zo belanden we in een opwaartse spiraal en is dat niet waar wij allen naar streven?

Nou ja, blijkbaar niet dus, want je ziet best veel lelijke vrouwen in windjacks op straat. En ergens heb ik ook wel weer een beetje bewondering voor ze. Want deze vrouwen hebben sociaal gezien de wind al-tijd tegen. Het zijn vrouwen met wie niemand op de foto wil, voor wie niemand de deur open houdt en die hun broek na 8 dagen niet meer mogen ruilen bij de C&A. Misschien weten ze niet beter en denken ze dat het iedereen zo vergaat, maar dat is niet zo. Het is gewoon een feit dat ze minder kansen krijgen en harder moeten buffelen in het leven. En ergens kan ik het niet laten te hopen dat dat ze ergens nog wat oplevert. Dat Onze Lieve Heer ze na hun overlijden kan melden dat ze een heleboel bonuspunten hebben gespaard. En dat ze daarvan dan in het hiernamaals naar een beautyfarm mogen.

Het zou niet minder dan fair zijn, vindt u ook niet?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments