Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET GING PRIMA ZOWe moeten naar de tandarts vandaag voor controle, met het hele gezin. En het patatje, dat bijna 3 wordt, zal dit keer voor het eerst ook zijn mondje open moeten doen om zijn tandjes te laten tellen.

Daar heb ik een hard hoofd in. Want de mond van het patatje is streng verboden terrein. Je mag hem er niet zoenen, niet aanraken en als je er te lang naar kijkt, doet hij er zijn hand voor. Dus tandjes tellen lijkt mij tamelijk uitgesloten.

"Glijbaan!", roept het patatje enthousiast als hij de tandsartsstoel ziet.
"Ja, ga maar lekker glijden", zegt de tandarts, die echt een schatje is. Ze weet van het probleem en in een blik komen zij, A. en ik tot de beslissing: we doen zo gewoon mogelijk en we zien wel hoe het gaat.

Eerst gaat de mama op de stoel.
"Lampje aan", zegt het patatje als de stoel achterover gaat.
Daarna gaat de papa.
"Lekker slapen", zegt het patatje vrolijk.
Het lijkt hem leuk, op die stoel en tussendoor glijdt hij er steeds een paar keer van af.
En dan moet zijn broer. Die kijkt er voor de gelegenheid extra dapper bij.
Het patatje kijkt nieuwsgierig mee. Want wat de pipo doet, wil hij in de regel graag nadoen. Maar als de pipo overeind komt, zie ik de ogen van het patatje ineens veranderen in een kleine rekenmachine: papa, mama, broer... Plus deze verwachtingsvolle stilte in de kamer. Nou, hij dacht toch echt van niet hoor. Hoe gaat hij dit duidelijk maken? Eerst doet hij zijn hand voor zijn mond. Maar ze blijven kijken. Dus het moet iets duidelijker. Hij besluit op de grond te gaan liggen met zijn knieën voor zijn mond en zijn blik op 'ik ben niet thuis'. En verdomd, dat snappen ze. Papa en mama zeggen iets van 'hoeft niet' en de tandarts heeft het over 'volgende keer beter'.

Vrolijk stuitert het patatje de behandelkamer weer uit.
Wat nou volgende keer beter.
Het ging toch prima zo?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments