Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IK BEN NIET VERSLAAFD

Ik heb het al sinds mijn vierde. Een 'soort van allergie'. Het gaat op en af en nu gaat het alweer maanden af. De reguliere geneeskunde snapt er niets van en dus zit ik nu tegenover een ontzettend niet-reguliere mevrouw, in Heerhugowaard. Ik wil niet eens weten wat ze allemaal doet. Ik zag iets van 'bio-resonantie' op de deur staan. En ook iets met 'drainages'. Maar ik zit in een stadium waarin het me allemaal niet meer uitmaakt, als ik maar beter word. Al doet ze dat met behulp van pindakaas, ik vind het prima.

Na een uitgebreid niet-regulier onderzoek, schrijft de ontzettend niet-reguliere mevrouw me heel erg niet-reguliere kruiden voor. Een hele rits. En ze raadt me aan bepaalde dingen voorlopig niet te eten en drinken. Geen suiker, geen koffie, geen alcohol, weinig melk. Allemaal geen enkel probleem.
"Oh en geen dingen met aspartaam erin", zegt ze dan.
"Zoals?", vraag ik.
"Light-producten, zoals Cola Light", zegt ze.
"Wat?! Geen Cola Light?!", roep ik uit.
Weet ze wel wat ze zegt. Geen Cola Light. Hoe kom ik in godsnaam de middag door zonder Cola Light. Cola Light is mijn lichtpunt in de zware uren tussen 1 en 4. Zonder Cola Light stort ik in, zak ik weg, zie ik het allemaal niet meer helder. En ik hou er ook gewoon van. Van de smaak, het gevoel in je mond, de vorm van de fles, de kleur van het etiket...

Maar goed, ik wilde zo graag beter worden en dus zucht ik diep en beloof ik plechtig dat ik voorlopig geen Cola Light meer zal drinken.

Dat valt me ontzettend zwaar, moet ik zeggen. Elke middag rond een uur of 1 begint het te zeuren van binnen. En als kleine koolzuurgasbelletjes gaat het door mijn hoofd: 'colaatje light, collaatje light. Lekker met een klontje ijs, mmmmm.' De eerste dag nam ik drie slokken, uit de fles, want dat telde niet, zo maakte ik mezelf wijs. De tweede dag nam ik een slok. En de derde dag hield ik alleen even de fles vast en keek naar het woordje aspartaam en wist mijn drang zo te onderdrukken.

Collega's zeiden vandaag dat ik bezig ben met afkicken, maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik ben helemaal niet verslaafd aan Cola Light. Ik kan gewoon heel moeilijk zonder.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments