Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LEKKER ZELF WETEN

Er werkt een nieuwe caissière bij de supermarkt. Ze valt me meteen op als ik binnenkom. Dat is niet zo raar, want ze staat achter haar kassa en ze doet een kip na. En dat heb ik een caissière nog nooit zien doen.
"Pokpokpok!", roept ze uit met haar handen in haar zij en ze heeft er zelf duidelijk veel plezier in. De vrouwelijke klant waar ze mee bezig is, staat er verbijsterd bij.

Als ik mijn boodschappen gedaan heb, blijkt de rij bij de nieuwe cassière het kortst, dus ik kom bij haar uit. Ik bestudeer haar goed. Ze ziet er heel normaal uit, maar eigenlijk hoop ik stiekem dat ze weer iets raars gaat doen. Wat dat betreft ben ik net een klein kind dat altijd hoopt dat er iets geks gaat gebeuren. En verdomd, er gebeurt weer iets geks. Want ineens begint ze een beetje te zingen tijdens het pakken van de etenswaren:
"En een soe-pie er-bij. En een bakje aard-bei. En een zakje van die heer-lijke gesneeeeeden sla..."
Nou, je kunt zeggen wat wilt, maar ze heeft er in elk geval lol in.
Dan pakt ze de feta. Ze kijkt op de verpakking en haar mondhoeken gaan omlaag. Zo zit ze een tijdje.
"Staat er geen code op?", vraag ik uiteindelijk.
"Nee", zegt ze. "Het is meer... dat ik me afvraag... wat je in godsnaam... van dit spul kunt maken. Maar goed, dat moet je natuurlijk lekker zelf weten. Wordt het 34,60 bij elkaar."

Als ik de zaak uitloop, heb ik nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Wat een gek mens. Zou ze echt zo zijn, of is dit haar manier om iets van haar werk te maken. En zou het wel een slimme aanpak zijn, of wordt ze binnen drie weken ontslagen?
Nou ja, hoe het ook zij: ze moet het in elk geval lekker zelf weten.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments