Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

JOEPIE, HET REGENT!

"Wata!", zegt het patatje verbaasd als ik 's ochtends de gordijnen open doe.
"Ja", zeg ik. "Water. Water uit de lucht."
Ik begrijp z'n verbazing wel. Het is ook zo'n tijd geleden.
Op het journaal het bericht dat er meer dan 500 km file staat. En dat de wegen glad kunnen zijn na zo'n lange periode van droogte. 'Ah', denk ik 'het wordt echt zo'n nationaal nieuwsding vandaag. Gezellig hoor.'

Ik heb het gevoel dat ik in een geel tentje op wielen zit als ik naar mijn werk fiets. De regen tikt op mijn hoofd. Er loopt een druppel langs mijn neus. Het straatbeeld is helemaal anders dan afgelopen weken: een jongen klungelt met een paraplu op zijn fiets, een vrouw op een brommer met een regenkapje. En overal van die plassen met bellen erin. Wat ruikt het lekker! Naar camping in de regen. Naar barbecuen na een hoosbui. Naar een zomeravond in een natte tuin.

Op de hei is het ook een groot feest. Het gras, dat dit weekend helemaal vergeeld was, begint nu alweer frisgroen bij te kleuren. En hoor dat liedje van die vogels eens: 'hoera, er valt weer water, hoera er valt weer water', jubelen ze.

Op het werk doet, hoe toepasselijk, het licht het niet vandaag. De redactie is donker, met hier en daar een oplichtend beeldschermpje.
"Welkom bij Kerstmis", zegt redactrice J.
En ze heeft gelijk: het is net Kerst zo.
Kerstmis in mei.
Met buiten de regen.

Het wordt een zeldzaam sfeervolle dag.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments