Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE KROMME, DIKKE FITNESSJUF

Ik was nog nooit eerder in Bataviastad geweest. Een nepvestingstad vol nepkanonnen en outletstores van Nike, Replay en Wrangler. Ik vond het een verwarrende plek om te zijn, maar toch was het niet zo vreselijk als ik had gevreesd.

Dat kwam mede door het podium van Nike waarop om half 1 een 'fitness-workout for kids' zou beginnen. De muziekinstallatie stond klaar en precies om half 1 arriveerde de fitness-juf. Nou is een fitness-juf toch meestal: een strak lijf in een strak pakje. Maar in dit geval... Het pakje was er, maar het lijf! Dit meisje was mollig, had hoekige heupen, een kromme rug en ze liep met haar voeten naar buiten. Het geheel was buitengewoon oncharmant. Ze hees zich het podium op en riep, met een ook nog eens lijzige stem in haar microfoon: "Jaaaaaa, alle kinderen op het podium. Dan gaan we lekker danse!" Op dat punt vroeg ik me nog af of dit misschien een act was.

Er klommen wat kinderen omhoog en het meisje riep: "Jaaaaa, start de band maar!" De Ketchup Song begon en in de daarop volgende minuten gebeurde er iets raars. De kromme, dikke fitnessjuf verbijsterde iedereen met haar versie van de Ketchup Dance. De bewegingen waren weliswaar helemaal comme il faut, maar ze draaide daarbij heel wild met haar hoofd en met haar ogen, alsof ze lsd had geslikt. Ze ging er zo in op dat het leek alsof ze zichzelf inbeeldde een klodder ketchup te zijn die werd uitgestort over een bord met patat. Het publiek, dat aanvankelijk nog gniffelde en elkaar aanstootte, werd steeds stiller. En toen de Ketchup Song voorbij was, klonk er applaus. Het was inderdaad een soort van act. En eigenlijk ook wel een hele goeie.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments