Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

JUICHEN VOOR JET

Dit wordt een juichlog.
Voor Jet Sol.
Ik zal even uitleggen waarom.

Jet Sol presenteert een programma bij RTL. Om die reden belde ik haar op om haar te interviewen voor het omroepblad. En het klikte wel tussen Jet en mij. Deels omdat we allebei moeders van zonen zijn. Maar ook omdat Jet Sol gewoon leuk is. Toen ik haar vroeg naar welke programma's ze vroeger graag keek, noemde ze o.a. de Stratenmaker op zee show.
"Ik heb een cd met alle liedjes uit dat programma", zei Jet. "Die is zo ontzettend leuk. Tot m'n verbazing kon ik hem zo letterlijk meezingen. Weet je nog?" En ze begon te zingen: "Jij bent een liegbeest, een jokkebrok, van achter en van voren. Maar ga er alsjeblieft mee door, want het is zo grappig om te horen..."
Ja, inderdaad, ik zong het ook zo mee. Het werd steeds gezelliger aan de telefoon.
"Weet je wat ik doe", zei Jet. "Ik stuur je die cd op. Geef me even je adres."

Nou weten we allemaal hoe dat gaat. Mensen zeggen zoiets, maar als het gesprek is afgelopen en de dagelijkse drukte weer op ze af komt, dan raakt zo'n plan op de achtergrond. Het briefje met het adres zwerft nog een tijdje over een bureau. Er komen koffievlekken op en dan belandt het in de prullenbak.

De volgende dag kwam de post. Er zat een pakketje bij. Van Jet Sol. De cd zat erin, opgerold in wc-papier. Er zat een grappige kaart bij van Burgemeester Opstelten. En ze had ook nog, met de hand, alle titels van de liedjes opgeschreven, op een papieren boterhamzakje. Dat laatste begreep ik niet, maar het maakte het geheel wel nog leuker.

Er was geen enkel voordeel voor Jet Sol om dit voor mij te doen. Het was gewoon een daad van aardigheid. En dat soort aardigheid is zo zeldzaam, dat ik vind dat we het op z'n minst moeten belonen met iets anders aardigs.

Dus mensen, we doen het volgende, met z'n allen gaan we juichen voor Jet. Omdat ze zo aardig is.
Zijn we er klaar voor?
Daar gaan we dan:
HIEP, HIEP, HIEP... HOERAAAA VOOR JET SOL!

En dat haar aardigheid zich zo maar als een olievlek over de wereld mag verspreiden.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment