Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAAAAA!

Ella

Het is zondag en de middag is net begonnen. De kermis is eigenlijk nog niet eens open en er zijn nog maar weinig mensen. Buurmeisje E. en de pipo willen samen in de botsautootjes. We kijken naar de andere kinderen die al klaar zitten; veel kleintjes met hun papa, maar ook een grote jongen die met een blik vol testosteron hongerig klaar zit om er eens flink tegenaan te gaan.

AB, de papa van buurmeisje E., loopt naar de jongen toe. Ik hoor niet wat hij zegt, maar zijn houding spreekt boekdelen: 'he, rustig aan jij he, er zijn ook kleine kinderen bij!' De jongen knikt een beetje. Lichtelijk teleurgesteld. Dan klinkt de zoemer en de autootjes kunnen rijden. Buurmeisje E. gaat als eerste sturen. Nou ziet buurmeisje E. er schattig uit. Grote bruine ogen, mooie lange haren, beetje een dromerige blik. Maar zet dit kind in een skelter en ze gaat scheuren. Hang haar in de elastieken en ze vliegt vijftien meter de lucht in. Laat haar een doodeng flimpje zien en ze brult het uit van het lachen. Kortom: buurmeisje E. is ook heel stoer.

En nu zit ze dus in een botsautootje. Het duurt even voordat ze het gaspedaal heeft ontdekt, maar dan komt die ene blik weer in haar ogen. Hij zegt zoiets als Waaaaaa! En met volle kracht en overgave begint ze op alles wat ze ziet in te rammen. Naast haar zit de pipo die haar enthousiast aanmoedigt. 'Daar!', wijst hij. 'Die pakken we.' Ze scheuren af op de grote jongen. Hij ziet ze aankomen en probeert ze - de preek van AB nog indachtig - te ontwijken. Maar daar is geen denken aan. De twee hummels rammen hem frontaal en brullen het uit. De jongen besluit weg te rijden om dit probleem te ontwijken, maar E. zet de achtervolging in. Bam!, daar drukt ze hem tegen de boarding. En nog een keer. En nog een keer.

De zoemer gaat en de autootjes stoppen.
"Nog een keer!", roepen E. en de pipo.
De jongen schudt zijn hoofd.
Hij verlaat de arena.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments