Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

RONDJE VAN DRIE UUR VOOR NIETS

Ik moet om 9.30 in Breda zijn voor een interview. Om zeker te weten dat ik op tijd kom, stap ik om 7.30 in de auto. Waarschijnlijk zal ik dan weer veel te vroeg zijn en eindeloos moeten wachten op een of andere parkeerplaats, maar ja...

7.35. Het wachten begint eerder dan verwacht: meteen op de A1 bij Laren. Als ik de A27 op wil rijden, blijkt die afgezet door politie. De rij auto’s voor me is onafzienlijk en alles staat stil. Gelukkig ben ik vroeg weggegaan.

8.30. Ik ben in een uur 40 meter opgeschoten. Volgens de radio ligt er 1000 liter Diesel op de A27. Er rijden auto’s door bermen en Edwin Evers wenst iedereen in de file sterkte.

8.50. Ik moet via Amersfoort naar Utrecht (A28) en Amersfoort is nog niet in zicht. Ik kom dus nooit op tijd. Ik rij een parkeerplaats op en ga bellen met Breda. Breda toont begrip en wil de afspraak best verzetten naar 10.15. Als ook de fotograaf is verzet, duik ik de file weer in.

9.30. Drie auto’s voor me rijdt een vrachtwagen met de bedrijfsnaam Trigbizzz. Ik vraag me af waar dat bedrijf in doet. Het logo is rond en blauw, maar verder onduidelijk.

9.50. Utrecht is nog niet in zicht. Ik ben een auto dichter bij de vrachtwagen gekomen en zie dat ze doen in ‘droogijs’. Ik vraag me af wat dat is, maar kan de nog kleinere lettertjes niet lezen.

10.00. We hebben even 60 per uur mogen rijden, wat een waar genot was. Maar nu knipperen de borden alweer 50 en staan we dus stil. Afrit Soest komt in zicht. Soest is mijn geboorteplaats en hoewel dat er niets mee te maken heeft, besluit ik toch om mezelf hier te bevrijden van deze lijdensweg. Ik verlaat de A28 en daarmee mijn vrachtwagen. Nu weet ik nog niet wat droogijs is.

10.15 Ik bel naar Breda dat ik huiswaarts keer en dat we het interview telefonisch gaan doen. Breda heeft de file gezien op tv. Op de radio hoor ik dat wordt gesproken van ‘een verkeerschaos rond Hilversum met problemen tot op de A28’.

10.30 Ook de A1 op de terugweg staat vast. Dit wordt me even te veel. Het zwarte gat van eergister duikt weer op, als de arbeidsvitaminen ineens drie gouden nummers draaien die me het gevoel geven dat drie oude vrienden achterin stappen om me te troosten: Faithless (Insomnia), Marianne Rotenberger (Ich bin wie du) en Simply Red (Could have been me). De DJ: ‘Ich bin wie du is een verzoekplaatje is van twee meisjes die voor een plas met diesel staan. Ze rijden zelf ook in een diesel, vandaar: ich bin wie du’. Filehumor.

10.40 Nog twee afslagen en ik ben weer thuis van mijn rondje van ruim drie uur in de auto voor niets. Ineens zie ik in de achteruitkijkspiegel de vrachtwagen van Trigbizzzz naderen in de andere baan. Als hij passeert lees ik op de zijkant 'Voor toepassingen in horeca en bloementransport'. Dat is dan ook weer opgehelderd.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments