Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VOORTAAN GEWOON NAAR A. LUISTEREN

"Neem deze mee", zegt A. "Voor als je zadel niet goed staat."
Hij heeft het zadel van mijn fiets hoger gezet, maar blijkbaar is-ie bang dat het ding nou te hoog staat.
"Nee, hoeft niet", zeg ik. "Ik ga niet naar mijn werk met een moersleutel." Ik vind het ook echt een belachelijk idee.

Aan het eind van de straat heb ik al spijt. Het zadel staat inderdaad zo hoog, dat ik van links naar rechts zwaai om de pedalen maar goed rond te krijgen. Dat rijdt niet lekker en het ziet er belachelijk uit, zie ik in de ogen van de andere fietsers.

Halverwege de tocht gaat er nog iets fout: de versnelling wil alleen nog maar in z'n drie. Nu zie ik er helemaal uit als een slome, waggelende pinguïn op wielen. Nou ja, het moet maar zo.
Maar het moet helemaal niet zo, want het wordt nog erger. Het kinderzitje dat A. gisteren zo aardig voor me achterop heeft gemonteerd, raakt op een of andere manier los en daardoor gaat het klepperen. Dat maakt zo'n lawaai dat mensen omkijken als ik aan kom rijden.
"Sorry", zeg ik tegen een vrouw die van schrik de berm induikt als ik haar passeer.
Van de hei genieten is er vandaag ook niet bij, want ik hoor geen vogeltje, alleen dat kinderzitje: klepper-de-klepper-de-klepper. Wat een rottocht zeg.

Maar het kan altijd erger. Als ik na een dag hard werken al klepperend weer terugwaggel, gebeurt er - midden in de omroepstad - ineens iets raars. Het zadel begint te zakken en te zakken en te zakken... Ik kijk er heel verbaasd bij, want het houdt gewoon niet op. Een jongen die me tegemoet komt, moet keihard lachen. Het ziet er natuurlijk ook idioot uit; het zou zo in Borat kunnen. Als het zadel helemaal onderaan staat, zit ik ver onder het stuur. Met gebogen beentjes rij ik als een soort reuzenkleuter naar huis.

Komt nog bij dat ik nog nooit zoveel bekenden onderweg ben tegengekomen.
Vanuit de diepte zwaai ik ze minzaam toe.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments