Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HOE MAAK JE VAN EEN KIP EEN LEEUW?

"You are a chicken mother", zei een Deense medecursiste tijdens mijn cursusweek in Engeland.
"A what?", vroeg ik.
"A chicken mother", zei ze. "And I am a lion mother. You should try that too."

We deden een oefening waarbij je een bepaald facet van de ander moest 'lezen'. En zij had dus mijn moederschap uitgekozen. Ik dacht na over haar statement. Van een lion mother had ik het beeld van zo'n leeuwin die een beetje relaxt op de steppen ligt, terwijl om haar heen haar welpjes druk aan het spelen zijn. Het zag er wel rustig uit. Een chicken mother zag er meer uit als een moeder is die de hele dag achter haar kuikens aanrent. Een beetje bezorgd en gestresst. Niet echt positief.

Maar er zat wel wat in, bedacht ik me. In Engeland viel het me in elk geval op dat ik energie over had. En dat gevoel was direct weg toen ik weer een half uur thuis was en ik me er inderdaad op betrapte dat ik, op z'n zachtst gezegd, alweer erg actief aan het moederen was.

Ik besloot de raad van de Deense dame op te volgen en iets minder te chickenen en meer te lionen. De jongens moesten zichzelf maar eens een middag zelf vermaken en ik zou dan heel relaxt iets voor mezelf gaan doen. Afijn, lang verhaal kort: de pipo en het patatje pikten het niet. En ikzelf bleef ook maar steeds over de rand van mijn tijdschrift heenkijken wat ze nou weer aan het doen waren.
Na twee weken heb ik het opgegeven en ik ben dus weer ouderwets uitgeput aan het eind van de dag. Ik vrees dat ik daar mee zal moeten leren leven. Van een kip maak je gewoon geen leeuw meer. Punt uit.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments