Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

REACH OUT (I'LL BE THERE)

Tijdens mijn week in Engeland was het niet alleen hard werken. Er was dit jaar ook de mogelijkheid om een keer 's avonds een musical te bezoeken in Londen. En zo gebeurde het dat ik op een doordeweekse avond in het Playground Theatre belandde.

Het theater was prachtig, klein, oud en sfeervol. En al voordat de musical begon, zat ik met volle teugen te genieten. Op de rij voor mij zaten de vijf vrouwelijke docenten en mediums van Stansted. Allemaal dames van in de zestig, maar zo gedroegen ze zich niet. Al in de bus hadden ze zitten keten en ook in het theater bleef het een dolle boel. Toen het doek open ging en er vijf knappe negers opkwamen, doken de dames snel in hun tasjes om hun bril op te zetten en daarna luid te joelen. Zo kregen we een voorstelling in een voorstelling.

Dancing in the street, zoals de musical heet, draaide om de geschiedenis van Motown. En dus kwamen al die lekkere Motown-nummmers voorbij, van Smokey Robinson tot Marvin Gaye en van Diana Ross and the Supremes tot The Four Tops. De artiesten hoefden ons niet eens te vragen om mee te zingen, want het leek wel of je niet anders kon: iedereen zong en klapte, van kinderen tot tieners en van dertigers tot hoogbejaarden. Wat een sfeer!

Toen alle toegiften waren gegeven en we de zaal verlieten, hoorde ik een diepe zucht achter me. Ik keek om en zag een dametje van een jaar of 70.
"Did you enjoy it?", vroeg ik haar.
Ze knikte.
"I keep enjoying it", zei ze.
Ze bleek de show al meer dan tien keer gezien te hebben. Ze vertelde dat haar man een jaar geleden was overleden en elke keer als het haar te veel werd thuis, ging ze naar Dancing in the street. "It helps me to forget the pain and it brings up the good memories again", zei ze.
Ze glimlachte.

Ik aaide haar even over haar arm. En met een brok in mijn keel verliet ik het theater.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments