Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE MOL

Ik heb het met u al lang niet meer gehad over de Mol.
Dat kwam omdat het dit jaar heel simpel was.
Ik wist namelijk gewoon wie de Mol was. Het was geen raden, geen vermoeden, maar gewoon puur en zuiver weten. En ja, ik had ook bewijzen. Weet u nog de allereerste uitzending, met dat Sudoku-spel op straat? Een van de deelnemers had een boek neergelegd: Adrian Mole. Ik ontdekte op slinkse wijze dat dat boek van Nadja was. Nou, klaar dus. De verdenking werd nog duidelijker toen Nadja een paar uitzendingen later een T-shirt aan had met de tekst I love Melbourne. Even husselen met de letters van Melbourne en wat stond daar: BEN MOL. Dank u wel, alstublieft, even invullen op de poule en dat volhouden en dan cashen na 10 afleveringen...

Het mocht ook wel eens makkelijk zijn. Zeker na vorig jaar, met die Milouska Meulens. Zal ik u eens vertellen dat toen ik haar afgelopen oktober tegenkwam op het Ring Gala, dat ik zelfs toen nog ontzettende zin had om haar heel hard neer te slaan. Ja, het zat diep.

Maar goed, dit jaar zou ik dus psychisch herstellen van Miloeska dankzij Nadja.

(stilte)

Echte Mol-kijkers hoef ik nu niets meer uit te leggen over de toestand waarin ik mij bevind sinds donderdag.
Voor de niet-kijkers: ze ligt eruit. Nadja ligt eruit. Wat natuurlijk niet kan. Want Nadja is de Mol. En in die fase zit ik nu nog. Ik ben in ontkenning. De grootste klap moet dan ook nog komen.
Dan begrijpt u het als het volgende berichtje uit rustoord komt waar mensen zitten die pyschisch een beetje in de war zijn. Een mooi, rustig en vriendelijk tehuis, omgeven door bomen en groene velden. Groene velden met daaronder allemaal: mollen, mollen, mollen... Waaaaaah!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments