Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DAAR WAAR HET GOUDEN VONKJES REGENT EN DE HERTJES ROEPEN 'VOLG MIJ!'

Ik heb me ingeschreven voor een workshop bij een ander spiritueel centrum dan waar ik normaal kom. Ik ben hier wel eens eerder geweest en ik vond de docente oke, maar de andere deelnemers waren zo zweverig. Dus ik hoop dat dat vanavond niet zo is.

Ik zit net in de kring als er een vrouw hoestend binnenkomt.
"Ughe, ughe. Dat is ook wat zeg: ik kom hier binnen en ik begin meteen te hoesten. Ughe, ughe... Ik denk dat ik iets oppik uit iemand zijn aura. Is hier iemand die iets met zijn keel heeft?"
Niemand blijkt iets met zijn keel te hebben.
"Dan zit het denk ik in het gebouw", zegt ze. "Dan pik ik de energie van het gebouw op."

Nu is de toon gezet. Iemand wil even kwijt dat ze overal dode mensen ziet.
"Echt overal. Ik struikel er bijna over", zegt ze hysterisch.
"Ik niet hoor", reageert een vrouw. "Ik kan ook heel goed gronden. Dat heb ik geleerd bij het CCDI!"
"Oh, daar heb ik ook een opleiding gevolgd", roept mevrouw Kriebelhoest eroverheen. "En ik doe nu het blok aurahealing bij Mens en Intuïtie."
Gelukkig gaat dan de meditatie beginnen. En natuurlijk wil er weer eentje op de grond zitten in de lotushouding, in plaats van gewoon op een stoel. Maar dat mag niet van de docente. Nou, dan wil ze wel een voetenbankje, want anders staat ze niet genoeg in contact met de aarde...

Zucht.

Na afloop blijken ze tijdens de meditatie allemaal bezocht te zijn door Chinese heelmeesters en Egyptische farao's. Terwijl het goude vonkjes regende en de bomen spraken en er hertjes waren die riepen 'volg mij!'

Na afloop loop ik naar huis, half verdrietig en half boos. Alles wat me tegenstaat in het spirituele wereldje heb ik vanavond weer gezien. Het pochen, het zo graag bijzonder willen zijn en die intense wens om van het spirituele iets heel vreemds te maken. En het is niet eens zozeer dat ik ze niet geloof, maar meer dat ik ervan overtuigd ben dat alles pas goed komt in de wereld als iedereen beseft dat de werelden van Daar en Hier in elkaar overlopen. En dat ze allebei normaal zijn. Echt heel normaal.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments