Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE PIPO, DE SPOKEN EN DE MONSTERS

Sinds een paar maanden hoeven we de pipo 's avonds laat niet meer wakker te maken om nog even te plassen. Hij wordt zelf wakker, zo tegen een uur of 5.00, en gaat dan zelf naar de wc. Tenminste, als hij dat durft.

Ik hoor de pipo dan eerst uit zijn bed komen. Vervolgens doet hij de deur van zijn kamer voorzichtig open. Ik hoor dan even niks. Hij kijkt van links naar rechts en van rechts naar links. Zijn er geen spoken of monsters? Dan stuift hij de trap af om zo snel mogelijk bij de wc te komen, voordat de spoken en de monsters door hebben dat hij er is. Eenmaal beneden rukt hij de deur van de wc open, gooit hem weer dicht en doet - tak! - de deur op slot.

Pjoeh, deel een van de missie is geslaagd.

Maar na het plassen komt het erop aan. Het punt is dat de spoken en monsters inmiddels weten dat hij daar zit, op die wc. En ze weten ook dat hij er weer uit moet komen. Dus smijt de pipo de deur weer open en racet naar boven waarbij hij heel hard op de trap stampt, in de hoop dat de spoken en monsters daar erg zullen schrikken en zo op een afstandje blijven. Eenmaal boven nog een laatste spurt naar zijn kamer, de deur met een klap dicht en - plof - daar ligt hij in zijn bed.

Hij heeft het weer gered.
De spoken en monsters kunnen weer gaan slapen.
En de rest van het gezin ook.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment