Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZE DUIKEN STEEDS WEER OP...

Het was 1993. Ik was net afgestudeerd en ik wilde bij een blad werken. Via via hoorde ik van een nieuwe titel, een Amsterdams uitgaansblaadje, waarvoor ze nog jonge, enthousiaste mensen zochten die voor weinig geld veel werk wilden doen.

Zo kwam ik terecht bij Strictly. En ik herinner me nog goed onze eerst 'redactievergadering', in een afgehuurd buurthuis in Amsterdam-West, want geld voor een redactieruimte was er nog niet. Er zat een man of twintig en iedereen stelde zich voor. Ene Nicoline was een schoenenfreak en wilde daarover schrijven, Job wist alles van Nieuwe Muziek, Leendert wilde fotograferen, Esther wist veel van mode en zo ging het maar door. Iedereen was jong, eigenzinnig, artistiekerig en vol met uitsproken ideeën.

Die vergadering was een zootje. Iedereen schreeuwde door elkaar heen. Allemaal wisten ze precies hoe het moest en ik dacht: wat doe ik hier? Maar in de jaren die volgden, kwam er steeds meer structuur in het geheel. Het blad groeide. Het werd minder wild, meer leesbaar, maar het bleef heel lang een eigenzinnige titel, gemaakt door eigenzinnige mensen.

Inmiddels is Strictly verkocht. Maar wat zo grappig is: de gezichten en namen van die eerste avond in het buurthuis, die blijven steeds maar weer opduiken. Nicoline zit regelmatig bij Life and Cooking te vertellen over de nieuwste schoenentrends. Job de Wit hoorde ik een tijd geleden een muziekprogramma presenteren bij de VPRO Radio en Esther is hoofdredacteur van het modevakblad Link Vandaag bekeek ik de webtv-site, Bright.nl genaamd, waarin nieuwe producten worden getest. De cameraman: Leendert Mulder.

Die chaotische avond in de Amsterdamse buurthuis, was achteraf dus heel gedenkwaardig.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments