Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN GELUKKIG EN SIMPEL NIEUWJAAR!

Waar zullen we eens beginnen, denk ik als ik de kamer inloop. Eerst de lege flessen en de glazen maar verzamelen. Of wacht nee, eerst de afwas doen, dan heb ik meer ruimte in de keuken om daarna de lege flessen...
En ze riepen nog, vlak voor vertrek, zullen we nog even helpen opruimen? En ik: nee, nee, nee. Want opruimen na een feest vind ik helemaal niet erg.

En zo is het eigenlijk ook. Bij het wegzetten van de laatste restjes sushi denk ik weer bewonderend aan de zes schalen vol met deze zelfgemaakte hapjes waar de roze buuf mee aan kwam zetten. Bij het wegwerken van de resten vuurwerk, zie ik de gezichten weer voor me van de kinderen die wel een uur druk waren met hun trektouwtjes en sterretjes en verrassingspistooltjes. En als ik op de gang nog een servetje met vetvlekken vind, moet ik weer lachen om het patatje dat steeds stiekem een oliebol pikte om die daarna in zijn eentje ergens op te smullen.

Als het huis dan weer schoon is en het jaar echt begonnen, dringt de werkelijkheid weer door, want sh***, er moet nog een column geschreven worden, voor TVFilm! En ik kom er maar niet mee op gang.
"Een kolum?", zegt de pipo. "Dat is toch gewoon een verhaaltje? Nou, dan moet je niet zo moeilijk doen. Je moet gewoon over iets schrijven wat je leuk vindt. Hier, ik heb wel een idee."
Hij kruipt achter het toetsenbord en typt: P I E T S A.
"Wat staat daar nou?", vraag ik.
"Dat zie je toch: pizza", zegt de pipo.
Ik lach en staar nog een tijdje naar het woord. Pietsa. Zo simpel dat je het helemaal niet meer herkent.

Na een kwartier gaat het ineens stuk beter met de column.
Je moet gewoon niet zo moeilijk doen.

Lieve lezers, allemaal een gelukkig en lekker simpel nieuwjaar.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment