Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VOORKENNIS AANGAANDE DE MOL

Het is 9.00 uur. En ik sta in een Hilversums café aan een kopje lavendel-earlgrey thee met een stukje spekkoek. Serveersters lopen af en aan met lekkere broodjes, truffels en nog meer lekkers.
"Mooi beroep hebben we toch", zeg ik tegen twee collega's. En zij beamen dat. We zullen namelijk de hele ochtend gefêteerd worden tijdens deze pers preview van de volgende serie van Wie is de mol. Daar gaan wij dan een stukje over schrijven en dan krijgen we ook nog geld. Het is toch niet te geloven.

Presentator Karel van de Graaf neemt even van tevoren het woord en vertelt dat hij maar heel even aanwezig kan zijn, wegens de 27ste verjaardag van zijn zoon die helemaal in Schotland woont. Hierin zie ik al een aanwijzing...

Daarna gaan we, samen met de kandidaten van dit jaar, kijken naar de spannende en hilarische eerste aflevering - dit jaar in Thailand. En vervolgens mogen wij van de pers de kandidaten vragen stellen. Alleen niet rechtstreeks, maar via 'JP', de 'personal coach' van de kandidaten. Dit om te voorkomen dat iemand per ongeluk iets zou zeggen wat de identiteit van de Mol zou verraden. U voelt het al, de Mol-sfeer zit er meteen goed in.

Vraag 1: "Welke straf staat er eigenlijk op het lekken van informatie door de kandidaten?"
Antwoord: "250.000 euro."
Inge Iepenburg: "Krijgen we dat geld dan ook als we niet lekken?"
Iedereen lachen.

Vraag 2: "Heeft er nog iemand geleden onder de hitte in Thailand?"
Menno Bentveld: "Karel, die vond dat-ie in pak moest presenteren, terwijl het daar 40 graden is. Dat is hem niet goed bevallen."

Vraag 3: "Hoe zat het met de paranoia in een groep waarin een verrader actief is?"
Sander Lantinga: "Dat was heel vervelend. Je vraagt je steeds af: kan ik jou wel vertrouwen? En waarom gebeurt dit nou weer?"
Liesbeth Kamerling: "Ik had het zelfs net nog in de parkeergarage. Er kwam een vrouw door een deur en ik dacht: waarom komt zij door die deur?"
Weer iedereen lachen.

Verder maakt Dick Jol een nerveuze indruk. En zegt Alex Klaasen dat hij alle eerdere series had gezien. Tijdens de fotoshoot achteraf valt me op dat Eva van der Gucht en Nadja Hüpscher een beetje buiten de groep vallen, wat erop zou kunnen wijzen dat zij het spel al vroeg hebben verlaten.

Met deze voorkennis kunt u met een gerust hart hoog inzetten in uw Wie is de Mol-poule.
Ikzelf ga dit jaar vol op Inge Iepenburg.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments