Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

MANNEN, VROUWEN EN FILMS

Het is nog best moeilijk om als stel naar de film te gaan. Want: je hebt mannenfilms en vrouwenfilms. Zo weiger ik te gaan naar een film met gierende banden, veel schieten en Bruce Willis. A. aan de andere kant weigert geld uit te geven voor films met mislukkende liefdesrelaties, middeleeuwse kostuums, paarden, trage beelden, zonsondergangen, vrouwenproblematiek, happy endings en Mel Gibson als zwijmelobject.

Stelt u even met mij vast: dit zijn veel meer ingrediënten.

NIW: A. stelde voor om naar The Departed te gaan. Ik twijfelde. Ik hoorde veel schieten en gierende banden, maar ik zag ook de namen van Matt Damon en Leonardo DiCaprio. Die trokken me over de streep. The Departed it was going te be.

Nou vergeet ik er nog bij te zeggen dat ik niet zo goed ben in ingewikkelde plots. Bij de gemiddelde James Bond ben ik halverwege al kwijt waar we ook alweer mee bezig waren in het verhaal en of het Bondmeisje nou bij de goeden of bij de slechten hoorde. Het ergste wat ik dan kan doen, is A. midden in de bioscoop vragen om het even uit te leggen. En dus zat ik gisteravond op het puntje van mijn stoel, als een schoolmeisje, heel goed op te letten bij The Departed. En dat moest ook wel, want de ene (Matt) zat bij een speciale politie-eenheid terwijl hij stiekem voor de maffia werkte en de andere (Leo) was juist een copper die infiltreerde bij de maffiozen. En zo begonnen hun wegen te kruisen. Spannend! Gaaf! Meeslepend! Ik hoorde niet eens meer de gierende banden en pistoolschoten, die er toch overdadig veel waren.
"Snap je het nog?", vroeg A. in de pauze.
"Ja hoor", zei ik trots.
"Bij mij duurde het even", zei A. "Ik had eerst helemaal niet door dat het twee verschillende jongens waren."
"Wat?!", vroeg ik verbaasd. "Je bedoelt Leonardo DiCaprio en Matt Damon?"
"Ja", zei A. "Die gooi ik altijd door elkaar."

Mannen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments