Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

'MAAR DAN ZIT JE WEER MET JE EUTHANASIE!'

Het waren leuke verkiezingen dit keer. Met veel discussies op het werk en op straat. En dat is hoe het hoort volgens mij. Want de afgelopen maanden werd politiek weer tot een enorm ingewikkeld iets gemaakt, maar uiteindelijk is het gewoon iets van de straat.

Zo sprak ik vandaag C., voor het stembureau.
"Ik vond het moeilijk dit jaar", zei ze. "Ik heb altijd PvdA gestemd, omdat ik dacht dat dat mijn partij was. Maar volgens de stemwijzer, ben ik veel meer CDA. Terwijl ik Balkenende haat!"
Kennis E. kwam langsfietsen.
"Wat wordt het?", riep ik.
"Ik twijfel nog!", riep ze terug. "Ik neig naar SP, alleen dat standpunt dat de overheid bepaalt waar je kind op school mag, dat vind ik zo ridicuul, dat ik misschien toch voor André Rouvoet ga, want die is hartstikke links. Alleen zit je dan weer met je euthanasie."

Dat zijn de overwegingen die mensen maken, dames en heren politici. En niet hoe het moet met 'de fiscalisering van de zorg.'

Ikzelf stemde Wouter Bos. Omdat hij zich, net als ik, zorgen maakt over de kloof tussen arm en rijk. Die is groter geworden. Dat zie ik, op straat. Ja, weer diezelfde straat. Als ik op woensdagochtend ga hardlopen, kom ik eerst langs het Leger des Heils, waar dan gratis kleren worden verstrekt. Drie categorieën vrouwen staan dan te dringen voor de deur: bijstandsmoeders met kleine kinderen, allochtone vrouwen en oudere dametjes. Dat vind ik te een brede groep.
Tien minuten verderop ren ik door een dure wijk. De nieuwbouwhuizen die er sinds een paar jaar staan heten 'landhuizen nieuwe stijl'. En er staan vier auto's op de oprit; voor ieder gezinslid een.

Ik heb niks tegen rijke mensen, maar het verschil met die groep vrouwen is te groot.

U heeft nog een half uurtje...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments