Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

NIE SO RAAR DOEN NOU

Bloed- en bloednerveus ben ik. Ik heb weinig gegeten en de afgelopen nacht ook slecht geslapen.
"Ik zal blij zijn als het voorbij is", zeg ik tegen A.
"Maak je niet druk. Je kunt het", zegt hij.

Ik rij naar het huis van collega P.
"Nou, op hoop van zegen", zeg ik als ik uitstap. Zo dapper mogelijk loop ik naar haar huis.

We zitten tegenover elkaar. Ze wil graag weten of ik op een of andere manier contact kan maken met haar vader. Haar overleden vader. Het is de eerste keer dat ik op een collega oefen. En ik weet dat andere, vaak zeer sceptische collega's weten van wat hier vanavond gebeurt. Vandaar die zenuwen. Ik wil zo graag dat het goed gaat. Ik wil ZO graag dat het goed gaat. Zo ontzettend graag.

En het gaat goed. Vader laat zich mooi en duidelijk zien. Als ik na de eerste korte omschrijving van zijn karakter en het verloop van zijn leven mijn ogen open, zie ik dat collega P. met haar mond wagenwijd open zit.
"Hoe weet jij dit? Dit kun jij niet weten!", zegt ze.

Het wordt een mooi en afgerond contact. En P. is zo ontroerd. Ik merk dat ik weer gegroeid ben als medium. Het voelt fantastisch.
"Wil je een wijntje", vraagt P. En ik zeg ja. We proosten, op pa en we praten nog een tijdje na.

Dan wil ik naar huis. Maar - zo gek - ik voel me zo dronken. Alleen dat kan niet, want ik heb maar 1 wijntje op, dus waarschijnlijk vergis ik me.
Slingerend loop ik naar de auto. 'Dit kan niet', zeg ik tegen mezelf. 'Een wijntje, daar kan ik nog gewoon mee rijden. Nie so raar doen nou...'

Met harde muziek aan en mijn neus bijna tegen de voorruit, rij ik naar huis. Concentreren. Concentreren. Ik pak een stoeprand. En ik moet zo lachen om die borden van de wegwerkzaamheden... Als ik naar huis loop besef ik het pas echt: ik ben echt stomdronken. Van een wijntje. Vraag me niet hoe het kan, maar het is zo. Het zal wel iets met de geestenwereld te maken hebben. Weer wat geleerd.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments