Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

VLAKBIJ DE AFSLAG DUIVENDRECHTHet is 16.25 uur. Ik rij in de file op de ring rond Amsterdam. Ik kijk in mijn buitenspiegel en dan zie ik hem: Flip.

Flip heeft een kleine inschattingsfout gemaakt bij het maken van zijn web. Hij heeft de draden tussen de buitenspiegel en het portier gemaakt. Dat was prima zolang de auto geparkeerd stond, maar nu, met pakweg 60 km per uur, ligt dat heel anders.

"Hou vol, Flip!", roep ik. "Met drie kwartier zijn we thuis."
Maar het valt niet mee, want de draad zwaait, onder invloed van de wind, vervaarlijk op en neer en Flip moet zich echt vastklampen om niet de A10 op geslingerd te worden. Dan bedenkt hij iets slims: hij kruipt, met veel moeite, richting de spiegel, om zo in de luwte van de wind te komen. Ik stel me voor hoe het daar moet zijn. Hoe de gierende wind om zijn spinnenoortjes waait terwijl hij voelt dat zijn leven echt in gevaar is. En dat gaat het nog regenen ook. Kortom: Flip heeft een rotdag.

Als hij bijna bij de spiegel is, gebeurt het. De onderkant van de draad raakt los en wappert nu keihard op en neer. Flip klampt zich vast, maar de vraag is: hoe lang houdt de draad het nog?
"Hou moed, Flip!", roep ik nog.
Maar het mag niet baten, want ik zie het vanuit mijn ooghoeken gebeuren: Flip vliegt met draad en al de snelweg op. Vlakbij de afslag Duivendrecht.
Of all places.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments