Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAAR VANDAAN?

Het is zondag. De tweede dag van een lesweekend met Paul Jacobs, het medium dat vorige week nog te zien was in de TV Show.

Ik word op de gang gestuurd. Niet voor straf, maar voor een oefening. Na ongeveer een minuut word ik alweer binnengeroepen. Paul wijst naar een lege stoel die staat in het midden van de zaal.
"Op deze stoel heeft net iemand gezeten. En ik wil dat jij op gevoel dingen over deze persoon vertelt zonder te weten wie het is."

De zenuwen gieren door me heen. Tijdens mijn vorige oefening, een kwartier geleden, voelde ik dat ik dingen liet liggen. Nu ben ik bang dat ik niet scherp ben vandaag en dat ik zo zal afgaan voor de hele groep. Ik probeer me te focussen. 'Gewoon het eerste roepen wat in je op komt, dan volgt de rest vanzelf wel', probeer ik mezelf gerust te stellen.

Ik voel een happy iemand. Dus ik besluit dat dan maar te roepen. "Het is een happy persoon, iemand die nu wel goed in zijn of haar vel zit. Maar dat was een jaar geleden wel anders. Toen waren er problemen, o.a. op het werk. Collega's werkten hem of haar tegen en dat was heel vervelend. Maar nu is dat opgelost. En dingen beginnen op hun plek te vallen. Wel zijn er heel veel veranderingen gaande in zijn of haar leven. Ook zijn er zorgen over de gezondheid van de vader van deze persoon. Oh, en ik zie paarden. Ik heb het gevoel dat deze persoon iets met paarden heeft. Hij of zij rijdt nu geen paard, maar heeft dat vroeger wel gedaan en heeft nog altijd een zwak voor paarden..."

"Stop maar", zegt Paul.
Dat lijkt mij ook beter. Want ik sta me toch een partij uit mijn nek te kletsen. Paul wijst naar de persoon die op de stoel blijkt te hebben gezeten.
"Klopt het?", vraagt hij.
"Bijna allemaal", zegt ze. "Alleen die vader met die gezondheid, dat was meer een vaderfiguur en niet mijn eigen vader. Maar voor de rest klopt het wel."

Mijn mond valt open van verbazing.
Ik denk: waar haalde ik dat in godsnaam vandaan!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments