Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WRAAK OP DE BAAS

Er zit een grote groep in het restaurant. En zo te zien zijn deze mensen collega's van elkaar. Een van hen, een forse, wat lompe man, overheerst de boel. Hij praat luidt, beweegt zich groots en roept, als een van de anderen iets wil bestellen: "Ja, toe maar, ik betaal het allemaal wel weer."

Hij is de baas.

Ik mag de baas niet. Ik vind hem grof en onbeleefd, arrogant en dominant, kortom: een eikel. Maar ik heb makkelijk praten. Het is niet mijn baas. De rest van het gezelschap moet het doen met deze man. Moet doen alsof ze zijn grappen leuk vinden. Moet zich zijn beledigingen laten welgevallen. Als iemand de term 'werknemer van de maand' laat vallen, wijst de baas naar een man die schuin tegenover hem zit.
"De loser van de maand zul je bedoelen. En dat ben jij De Wit, met die kasverschillen van je elke week."
Hij ligt weer dubbel om zijn eigen opmerking en neemt een grote hap in een stuk stokbrood. En dan gebeurt het. Hoe hij het doet weet ik niet, maar er blijft een stuk stokbrood aan zijn neus hangen. Het bungelt daar en hij heeft niets door. Het ziet er belachelijk uit.

Maar niemand die iets zegt. Heel nadrukkelijk zegt men niets. Wel zijn er wat binnenpretjes voelbaar. En een sfeer van consensus.

Dit is wraak.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment