Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEZELLIG VOETBALLEN

Als je gezegend bent met twee zonen, dan weet je dat het er op een dag van moet komen: een bezoek aan de plaatselijke voetbalclub. In ons geval SDO geheten - Samenspel Doet Overwinnen.

Dat alleen al.

We - de pipo, het patatje en ik - arriveren iets over negenen op de dan nog mistige velden. We gaan op zoek naar het team van pipo's vriendje W. Tot mijn ontroering zie ik dat de F-jes, waartoe vriendje W. behoort, spelen op een half voetbalveldje. En dat ook de spelduur is aangepast aan de kleine lijfjes van deze 6-jarige binkies: 2 x 20 minuten met 5 minuutjes pauze.
In die pauze loopt de pipo, die best onder de indruk is van W. in zijn SDO-shirt, naar zijn vriendje toe. En die is op zijn beurt heel blij met de extra support.
"Ik ga zo keepen. Kom je dan bij m'n doel staan?"
Dat wil de pipo best. En zo vertelt vriendje W. ons op 'de niet zo gevaarlijke momenten' allerlei voetbalwetenswaardigheden, bijvoorbeeld over de 'vriendschappelijke wedstrijd' die ze laatst gewonnen hebben tegen 'Almere Buiten Boys'.

Altijd lastig.

Aan het eind van de tweede helft blijkt het gebruikelijk dat er nog strafschoppen genomen worden door beide partijen. Gewoon voor de fun of it, of misschien om te zorgen dat in elk geval elk jongetje zijn kans op een gloriemoment heeft gehad. Daarna is het nog handjes schudden en moet het verlies verwerkt worden, want SDO heeft met 5-2 verloren. Gelukkig staan er moeders klaar met kannen met limonade.

We blijven langer hangen dan verwacht, op de velden en in de kantine. En als we teruglopen zegt de pipo dat hij eigenlijk ook best op voetbal wil.
"Ik vind het voetballen zelf niet zo heel leuk, maar het lijkt me wel gezellig", zegt hij.
Hij zou ongetwijfeld een van de gezelligste voetballers van Nederland zijn.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments