Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HANDEN AF VAN MIJN MOOIE DOOD

Bij vriendinnetje D. hadden ze een computer.
En ik was 17, dus we praten over - oeh, pijnlijk dit - ruim 20 jaar geleden.
NIW, een computer hebben was toen nog heel bijzonder.
En zo'n computer had dan ook bijna iets heiligs. Het was een miraculeus apparaat waarvan je voorvoelde dat de mogelijkheden ervan bijna oneindig waren. En dat bleek ook het geval te zijn toen vriendinnetje D. vroeg: "Weet jij wanneer je precies geboren bent, dus ook met de tijd en zo?" Ja, dat wist ik wel. Vriendinnetje D. typte het in en deed nog wat handelingen en toen begon de printer - in die tijd nog een enorm groot Telex-achtig apparaat - te ratelen. Vijf minuten later scheurde vriendinnetje D. het papier af en zei: "Hier, je levenshoroscoop."

Ik begon te lezen. En toegegeven, ik herkende best veel. Maar deze horoscoop ging verder dan het beschrijven van je karakter. In de laatste alinea stond namelijk hoe het af zou lopen. Ik aarzelde even en las het toen toch. Er stond: u zult oud worden op een gezonde manier. En zonder een lang ziekbed zult u een zeer vredige dood sterven.

Op dat moment - ik weet het nog goed - viel er iets van me af. Zonder het te weten had ik me blijkbaar altijd zorgen gemaakt over hoe ik aan mijn eind zou komen. Nu 'wist ik het'. En ik tekende voor deze dood.

Van de week vroeg weer iemand of ik misschien mijn exacte geboortetijd wist en of ik geïnteresseerd was in een uitgebreide levenshoroscoop. Ik twijfelde. Want stel dat deze versie anders zou zijn? Na enig nadenken bedankte ik voor de eer. Ik heb nou een mooie dood in het verschiet. En die neemt niemand me meer af.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments