Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VERLEDEN EN TOEKOMST

Vanavond kwamen verleden en toekomst op een rare manier bij elkaar. Ik ging namelijk naar een medium-demonstratie van twee medestudenten. Om te supporten, te kijken en te leren. Maar die demonstratie vond plaats in Soest. En Soest is waar ik ben geboren en getogen. Als ik Soest binnenrijd, schreeuwen plekken links en rechts via herinneringen om mijn aandacht. Ik rij langs de ijssalon waar mensen nog steeds in de rij staan voor het lekkerste schepijs. Tegenover het park dat Colenso heet en waar ik als klein kind nog heb geschaatst op de bevroren vijver. En zo gaat het maar door. Ik parkeer de auto vlakbij de sporthal waar ik als tiener een tijd lang 's avonds indoor schaatstrainingen had.

En dan is het tijd voor de toekomst.

Ik ga naar binnen, ik kijk, ik leer, ik geniet en ik applaudiseer. Naderhand heffen we met een aantal mediums nog het glas om te drinken op de goede afloop. Dan doet docente J. me een aanbod:
"Wil jij tijdens mijn volgende demonstratie-avond niet eens een korte demo geven voor de zaal?"
Ik zeg ja, met de kriebels in mijn buik. En zo is er weer een stukje toekomst gerealiseerd.

In de auto zoek ik mijn weg terug door straten waarvan ik de namen nog weet, maar niet meer precies de ligging. Zo passeer ik ook het tennispark waar ik ooit zelf nog lid was. Ik weet nog goed mijn eerste potje in de onderlinge competitie: gewonnen met 6-4, 6-3, tot mijn eigen stomme verbazing. Hopelijk een goed teken voor de toekomst.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments