Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET BORD OP HET CLUBHUISU ziet hier iets heel geheims. Iets wat bijna niemand te zien krijgt. Het staat zelfs geblurd op Google Earth: Het Clubhuis Van De Geheime Club, van de pipo en buurmeisje E. en buurjongen L.

Geheime Clubs zijn heerlijk. En ze zijn van alle tijden. Ik had er vroeger ook een, samen met mijn buurmeisje. Wat we deden, weet ik niet meer. Maar dat doet er waarschijnlijk ook niet toe. De essentie van een geheime club is dat-ie geheim is. En eigenlijk is dat genoeg.

NIW, de Geheime Club van de pipo heeft dus een clubhuis, in onze achtertuin. Daarin wordt af en toe 'vergaderd' door de drie leden, met koekjes en pakjes Wicky. Als je die komt brengen, moet je eerst roepen dat je eraan komt. Anders 'hoor je de geheime dingen'. Laatst had ik de brutaliteit om achteraf te vragen waarover ze vergaderd hadden. Toen zei de pipo: we hebben vergaderd waarover we de volgende keer gaan vergaderen. Dat klonk behoorlijk naar ambtenarij.

Zondag vond de pipo het tijd voor een bord op het clubhuis. Hij tekende met een watervaste stift wat dingen op een plank, boorde daarin zelf de gaatjes en schroefde zelf de plank op het clubhuis. Tevreden veegde hij zijn handen schoon.
"Wat staat er eigenlijk op?", vroeg ik.
"Dat eerste is geheim", zei de pipo.
Ik glimlachte.
"Dat tweede is het logo", ging de pipo door.
Een geheime club met een logo. De tijden veranderen toch wel, bedacht ik me.
"En dat derde dan?", vroeg ik.
"Dat derde? Dat is de wachtlijst", zei de pipo.

Een geheime club met een wachtlijst.
Ergens klopt iets niet...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments