Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VERGETEN TE RENOVERENHet heet de Boshut. Dat staat er ook opgeschilderd, met mooie, kronkelige, witte letters: De Boshut. Dit houten huisje ligt in een scherpe bocht van de bosweg tussen plaatsje B. en de omroepstad.
Als de Boshut open is – op de foto is dat niet het geval – dan staan de luiken open. Er hangen vlaggen uit en er staan tuinstoelen en tafeltjes in het gras. Op een schoolbord kun je lezen wat ze serveren: tosti's, spiegeleieren, soep van de dag (zelfgemaakt).
Vaste gasten zijn de chauffeurs van de Connexion-busjes die een paar keer per dag de rijke kinderen in de nabijgelegen villawijk van en naar school rijden. Tussendoor drinken ze dan koffie bij de Boshut. Verse koffie. Met een gevulde koek.

Ikzelf kom er vaak op de fiets, met het patatje en de pipo. Het patatje krijgt dan een raket en de pipo een big gum-ijsje. We gaan zitten op de tuinstoelen en als de ijsjes beginnen te smelten en het kliederen begint, komt de eigenaar van de Boshut heel bezorgd naar buiten met servetjes.

Het is zo'n plek van vroeger.
Een plek die ze vergeten zijn te slopen of te renoveren.
Bezorgd vraag je je af voor hoe lang nog...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments