Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ACCENT GRAVE

Ik zit te typen bij het omroepblad. En ineens gebeurt het: ik wil het woordje carrière typen en de toets van de ` blijft vastzitten. Het kostte ook al vrij veel moeite om hem in te drukken en achteraf had ik dat natuurlijk als een waarschuwing moeten zien. Maar goed, nou is het al te laat. De toets blijft beneden plakken en mijn scherm vult zich met `````````.

Help!

Ik bel de helpdesk. Ik krijg een menu. Ik moet de 2 hebben. Daar zegt een bandje dat alle medewerkers in gesprek zijn. Het scherm blijft zich vullen met accents graves. Het begint er ook heel ‘grave’ uit te zien. Dan, eindelijk, komt er een man aan de lijn. Hij heet Barry. Barry vraagt ‘hoe ernstig’ het is, wat in dit geval (accent grave) best grappig is. Maar toch: ik lach niet. Ik zeg: dat het behoorlijk ernstig is. De Barry vraagt of ik zelf al een reparatiepoging heb gedaan. Dit lijkt mij een strikvraag, dus ik zeg snel ‘nee’. De Barry vraagt of haast heeft. Ik realiseer me nu dat de Barry een soort standaard vragenlijst aan het afwerken is. Ik besluit dit te doorbreken en te vragen hoe dit het snelst opgelost kan worden. Volgens de Barry is een nieuw toetsenbord de snelste oplossing. Ik zeg: “Dan wil ik graag een nieuw toetsenbord.” Volgens Barry moet ik daarvoor alleen even schriftelijk toestemming vragen aan de hoofdredacteur. Plus dat de kosten van het nieuwe toetsenbord ‘afgaan van ons kostenplaatje’. Dat klinkt heel dreigend. Ik bedank Barry en hang op. Ik zie dat we nu op anderhalf A4 aan accents graves zitten.

Chef-redactrice E. loopt langs.
“Wat heb jij nou joh. Oh, hij blijft plakken. Moet je de schaar pakken en hem eraf wippen. Kijk, zo. Hier heb je glassex en een papiertje. Even schoonmaken. Nou er weer op. Klaar.”

De accenten stoppen.
Pieuw.
Soms is hulp dichterbij dan je denkt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments