Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZE ZIJN WEER THUIS

Toen we terugkwamen van vakantie, waren de roze buuf, AB en hun kinderen E. en L. net vertrokken op vakantie.
Dat was raar. Want ineens was het stil hiernaast.
En ik werd me er bewust van dat ik eigenlijk altijd oplet of ze hiernaast al thuis zijn of alweer weg, of ze al wakker zijn, of nog slapen, of ze al gegeten hebben, of nog gaat eten. Kortom: ik heb altijd een antenne uitstaan naar het huis van de roze buuf. En die antenne ontving ineens helemaal geen signalen meer. Het beeld stond op zwart en dat was behoorlijk saai.

Maar eergister, om 00.00 uur, we lagen net in bed, was er dan toch ineens gestamp en klonken er stemmen bij de roze buuf: ze waren weer thuis. En gisteravond na het eten ging de deurbel. Daar waren ze dan, met z'n vieren, en een knoflookworst uit Frankrijk. En ze zouden maar HEEL even blijven, want de oven stond al aan en nou vooruit dan: 1 biertje en heel even kletsen. Maar na drie biertjes werd besloten de pizza maar hier op te eten, met Franse kaas en de knoflookworst. De pipo, die E. en L. erg gemist had, rende als een wervelwind door het huis en meteen werd 'de geheime club' weer opgericht. Het clubhuis - een houten hut achterin de tuin - werd geboend met gieters water en (zo bleek later) een halve liter zeep. Kortom: het was weer feest.

Rond 21.00 uur vertrok het hele circus weer, traditiegetrouw in drie etappes, omdat er elke keer wel iets of iemand achterbleef.

Toen de stilte weer was teruggekeerd, hoorde ik mezelf zingen: 'ze zijn weer thuis, oehoehoe, ze zijn weer thuis...'
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments