Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

HET BOEK

Een heel, heel belangrijk vakantie-ingrediënt is altijd: het boek.
Nou had ik voor mijn verjaardag van AB 'De Schaduw van de Wind' gekregen, van Carlos Ruiz Zafón. Een dikke pil met een prachtige foto op de voorkant die ik uitgebreid bestudeerde. Daarna keek ik achterin: 544 pagina's. Oeh. Ik las de kritieken of de achterflap. Er stonden woorden als 'absolute page turner' en 'dit boek laat je naar adem happen.'

En ze hadden geen woord teveel gezegd. 'De Schaduw van de Wind' was een geweldige ervaring en een heerlijk vakantieboek. In de grotten van Remouchamps vroeg ik me af wie die Laín Coubert nou eigenlijk was. En wandelend door de prachtige bossen bij Spa stelde ik me de vraag of Julián Carax nog zou leven.

Aan het eind van de vakantie dreigde er een probleem: ik had nog drie dagen vakantie over, maar slechts 130 pagina's. Wat nu te doen? Ik was bang dat als ik het boek al voor het eind van de vakantie uit zou hebben, dat het dan zou voelen of ik een stukje vakantie over zou houden. Of een stuk boek tekort zou komen. Een van de twee. Dus: met veel zelfbeheersing spreidde ik die laatste 130 pagina's over de drie dagen. En dus sloeg ik de aller-, allerlaatste bladzijde pas om in de nacht voor ons vertrek naar huis, tussen de gepakte tassen. Ik las en ik las en toen sloeg ik het boek dicht. Het zuchtte. En ik zuchtte terug. En zo zaten we daar even samen, het boek en ik. Een intiem, bijna 'after sex-achtig' moment.
"Nou jongen", zei ik. "Dat was het dan. Dank je wel."

Verder vertel ik u niks, want dat zou de pret maar bederven.
U gaat het namelijk ook nog lezen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments