Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

DUBBEL AVONTUUR

"Nou dag", zegt hij iets te nonchalant. Hij loopt met stoere passen de voortuin uit. Resoluut slaat hij rechtsaf. Ik zie opperste concentratie voor het aanstaande avontuur. Ik kijk hem na en sluit dan de deur met een beetje een raar gevoel. De klok zegt: 12.54 uur. "Oké", zeg ik. "Ik ga relaxed doen."
Ja, heel relaxed ga ik doen. Niet de hele tijd denken van nou loopt-ie daar en dan kan er dat en dat gebeuren. Nee: brood smeren. Drinken maken. Krant pakken. In het zonnetje gaan zitten. Krant lezen.

Na één stuk in de krant vraag mezelf of ik nu alweer op de klok mag kijken. Nee, mag nog niet, want dat is a-relaxed. Oke, rustig doorgaan, nog een stuk lezen. Ineens spring ik geschrokken op: mijn mobiel, ligt nog ergens binnen! En mijn nummer staat op zijn arm! Snel pakken, iets gemist? Nee, niks gemist. Oke. Nou mag ik geloof ik wel op de klok kijken. 13.04. Dus, ik heb me al 8 minuten niet druk gemaakt. Althans... niet ge-ijsbeerd in elk geval. Of om de hoek van de straat gekeken of ik hem in de verte zag lopen met z'n grote passen, voor het eerst helemaal alleen op weg naar de speelgoedwinkel, met zijn eerste geld voor zijn eerste, mooie rapport. Nee, ik doe het hartstikke goed. Hartstikke relaxed. En het ondertussen is het al, even kijken, 13.06. Dus. De tijd vliegt.

Ik hang de was op. En ik sms A. over hoe stoer... En zo rommel ik nog wat door. Maar ondertussen springen mijn ogen steeds naar de klok en staan mijn oren de hele tijd gericht op het achterommetje waar ik hem zo terug verwacht. En dan ineens hoor ik een geluid. Het hek vliegt open en daar staat hij, met een grote tas van de speelgoedwinkel. "Ik heb een hele tas vol gekocht", zegt hij stralend. "En ik heb NIKS meer over. Goed he", zegt hij.
En ik zeg:
"Ja, geweldig. Je doet het echt geweldig."
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments